Rüştü Asyalı Taburcu Edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[…] Bel ağrısı şikayeti ile dün Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne başvuran, tiyatro ve sinema oyuncusu Rüştü Asyalı, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı. Rüştü Asyalı, Cuma ve Cumartesi günleri Girne’de, Nazım Hikmet’in ”’Memleketimden İnsan Manzaralarından 11 tablo” gösteresiyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Asyalı, hastaneden ayrılmadan önce, kontrol ve muayenesini yapan YDÜ Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu ile basın toplantısı düzenledi. Kaptanoğlu, Asyalı’nın bel MR’ının incelenmesinde ciddi ameliyat gerektirecek bir rahatsızlıkla karşılaşılmadığını, ilaç tedavisi altında takibin devam ettiğini söyledi.

Erkan Kaptanoğlu, Asyalı’nın Cuma ve Cumartesi günü Girne’deki oyunlarına çıkacağını kaydetti. Rüştü Asyalı da 1993’de başlayan bel fıtığı rahatsızlığı olduğunu, Ankara’da Prof. Dr. Selçuk Palaoğlu’nun müdahalesiyle iyileştiğini, rahatsızlığının, değişik nedenlerle ara ara tetiklendiğini, bu kez yoğun oyun çalışması sırasında rahatsızlandığını belirtti.

Şimdi sağlıklı olduğunu söyleyen Asyalı, 17 ve 18 Şubat’ta, Nazım Hikmet’in ”’Memleketimden İnsan Manzaralarından 11 tablo” gösteresiyle sanatseverlerin karşısında olacağını açıkladı.

Asyalı, rahatsızlığıyla ilgili Türk basınında çıkan haberlerle ilgili bir soru üzerine, abartılan durumdan dolayı, seyircilerinin ve yakınlarının endişelendiğini ve buna üzüldüğünü söyledi.

Asyalı, Ankara Radyosu’nda “Çocuk Saati” programında canlandırmaya başladığı “Keloğlan” oyunları ile dinleyicinin beğenisini kazanmasının ardından film yapımcılarının önerisiyle sinemaya ilk adımı attı.

1971-1975 yılları arasında dört “Keloğlan” filminde rol aldı Ardından çalışmalarını “Yaman Delikanlı” ve “Dangalak” adlı filmlerle sürdürdü Ankara’da “Oyuncular Birliği” özel tiyatro topluluğunun kurucuları arasında yeraldı1970 yılından günümüze kadar Devlet Tiyatroları’nda oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı.

“Keşanlı Ali Destanı”, “Fil Adam”, “Düşler Yolu” ve “Azizname” adlı oyunlardaki rolüyle büyük başarı sağlayan sanatçı, “Kanlı Nigar”, “Ah Şu Gençler”, “Ölümsüzler”, “Yunus Diye Göründüm” ve “Soruşturma” adlı oyunların yönetmenliğini yaptı

Özel tiyatrolarda da konuk yönetmenlik çalışmaları yapan Rüştü Asyalı, Pamukbank Çocuk ve Gençlik Tiyatrosunda “Masal Var-Masalcık Var”, “Ah Şu Gençler”, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosunda “Ah Şu Gençler” isimli eserleri gerçekleştirdi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.