Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İkinci Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Yenimahalle’de sahiplerini buldu. Cüneyt Gökçer Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve sunuculuğunu Sadri Alışık’ın oğlu Kerem Alışık’ın üstlendiği programda, sanat ve siyaset dünyasının ünlüleri bir araya geldi. Yenimahalle Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen ödül törenine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, Sadri Alışık’ın eşi Çolpan İlhan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncularının gösterildiği kısa filmle başlayan tören, duygusal anlara sahne oldu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, törende Gençlik Özel Ödülü’nü Erdi Mamikoğlu’na verdi. Törende konuşan Başkan Yaşar, Sadri Alışık’ın yeri doldurulamayacak bir sanatçı olduğunu söyledi, “Sadri Alışık isminin olduğu bir törene katkı yapmaktan onur duydum. Ağlatan, güldüren, düşündüren ve yeri doldurulamayan tiyatro ve sinemanın usta oyuncusu Sadri Alışık’ı saygı ve özlemle anıyoruz.” dedi.

Jüri Özel Ödülü’nü İkinci Uluslararası Mardin Gençlik ve Çocuk Tiyatro Festivali adına Nurhan Öktem, komedi ve müzikal dalında yılın en başarılı yardımcı erkek ve kadın ödülünü Ahmet Bacınoğlu ve Zerrin Epikmen, komedi ve müzikal dalında en başarılı erkek ve kadın ödülünü Kemal Kuruçay ve Özlem Başkaya, yardımcı rolde yılın en başarılı erkek ve kadın ödüllerini Ali Eyidoğan ve Serpil Gül, yılın en başarılı erkek ve kadın ödüllerini Murat Çıdamlı ve Fulya Koçak’ın aldığı törende Onur Ödülü ise Meral Niron’a verildi.

Mynet Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.