Saldırıya İlk Tepki KATİB’den

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – (Geçtiğimiz günlerde Antalya Bölge Tiyatrosu’nun Ankara turnesi kapsamında organizasyonunu yapan Cengiz Gültekin’e bazı kişilerce satırlı saldırıda bulunulmuş ardından grup üyeleri bir daha Ankara’ya gelmemeleri söylemiyle tehdit edilmişlerdi. Ayrıntıları Antalya Bölge Tiyatrosu’na Satırlı Saldırı haberinde bulabilirsiniz. Bunun üzerine KATİB (Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği) bir yazı kaleme alıp sürecin takipçisi olacaklarını bildirmiştir. “Kamuoyuna İlanımızdır” başlıklı KATİB bildirisini yayınlıyoruz.)

Antalya Bölge Tiyatrosu’nun Ankara turnesi kapsamında 12 Ocak 2012 tarihinde  saat 20:00’da Ankara Sanat Tiyatrosu sahnesinde gerçekleştirdiği Bir Şeyh Bedrettin Destanı adlı tiyatro gösterisi, bu oyunun Ankara’ya getirilmesinde büyük emeği olan Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro bölümü öğrencisi Cengiz Gültekin’e pusu kurularak gerçekleştirilen “satırla saldırı” eylemiyle kana bulanmıştır.  Genç tiyatrocu, bu saldırı sonucu hastaneye kaldırılmış; ancak kafatasına 16 cm.’lik bir yara almıştır. Söz konusu bu durum, genç sanatçıya reva görülen vahşetin boyutlarını açıkça gözler önüne sermektedir.

Saldırı bu kadarla da kalmamış; bu vakadan iki saat sonra Antalya Bölge Tiyatrosu oyuncuları sıkıştırılarak tehdit edilmiş, bir daha Ankara’ya gelmemeleri konusunda tehditlere maruz kalmışlardır. Emniyet güçleri, olayın üzerinden on beş gün geçmesine rağmen, vahşetten sonra oyuncular tarafından polis kayıtlarına dayanılarak kimlikleri teşhis edilen saldırganlar hakkında herhangi bir işlem başlatmamıştır.

Türkiye’nin başkenti Ankara’nın göbeğinde, Kızılay’da, Ihlamur Sokak’ta, Ankara Sanat Tiyatrosu’nda vuku bulan ve gencecik bir tiyatrocuyu yok etmek üzere gerçekleştirilen bu kahpece/aşağılık saldırıyı esefle kınıyor; adliyeye intikal eden bu saldırının failleri yakalanıp cezalandırılıncaya kadar sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.

KATİB

(Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği)

Paylaş.

Yanıtla