Şehir Tiyatrolarından Açıklama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Rosenbergler Ölmemeli oyununun repertuardan kaldırılması üzerine oluşan şaibeye ve devam eden tartışmalara İBB Şehir Tiyatroları Genel Müdürlüğü noktayı koydu. İBBŞT Genel Sanat Yönetmenliği’nden yapılan açıklamada, telif gerektiren her oyunda olduğu gibi bu oyunda da Haziran ayında ajans başvurusu yapıldığı; ONK Ajans’ın oyunun Türkiye’deki telif haklarının kendilerinde olduğunu belirtmesi üzerine Kasım 2011’de sözleşme sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Oyun hakkında basına yansıyan iddialar üzerine ise Dramaturji Birimi aracılığıyla ONK Ajans’a başvurarak Alain Decaux’nun kendi oyunu hakkında böyle bir kararı olup olmadığı konusunda bilgi istendiğini ifade eden İBBŞT, doğru bilgiye yazarın temsilcisi ajans aracılığıyla ulaştı. Alain Decaux’nun temsilciliğini yapmakta olan Fransa’daki SACD Ajansı’ndan 23 Şubat 2012 tarihinde gelen bilgi doğrultusunda bu oyunun eser sahibi tarafından hiçbir yerde sahnelenmesine izin verilmediğinin öğrenildiği ifade edildi.

Bu bilgi üzerine Mart 2012 programında yer alan “Rosenbergler Ölmemeli” adlı oyunu kaldırma kararı aldığını açıklayan İBBŞT hiçbir baskıya maruz kalınmadığını belirterek oyunu kaldırma zorunluluğundan ötürü seyircilerden özür diledi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.