Sonbaharı Beklerken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alzheimer hastası İngiliz yazar Iris Murdoch’un yaşamını konu alan “Sonbaharı Beklerken” adlı oyunu prömiyer yapmaya hazırlanıyor. Gökhan Erarslan’ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini Naşit Özcan’ın yaptığı, Çolpan İlhan, Ahmet Uz, Begüm Bırgören, Aytaç Öztuna, Tansu Taşanlar’ın yanısıra SAKM oyuncularımızdan Eylem Öden, Bulut Özdemiroğlu, Özgür Avşar, Melih Cevdet Avşaroğlu, Ceylan Yılmaz ve Şener Vurkaya’nın rol aldığı oyunumuz 4 Şubat’ta Profilo Kültür Merkezinde sanat severlerle buluşacak.

Sonbaharı Beklerken, kişiyi kendisine ve çevresine yabancılaştıran çağın en baş edilemez hastalığı Alzheimer’ı konu alıyor. Ayrıca aşk ve bağlılık üzerıne de çok önemlı mesajlar verıyor. Gençliklerinin de konu edildiği (Begüm Birgören, Tansu Taşanlar), son yıllarında Alzheimer hastalığıyla baş eden bu çiftin aralarında geçen trajikomik hikayesinde gözyaşlarınıza ve kahkahalarınıza hakim olamayacaksınız.

Bir gün karınız sizin kim olduğunuzu hatta kendi adını bile unutursa ne yapardınız… Her şeye sahip olan yenilikçi yazar Iris Murdoch’un (Çolpan İlhan) hikâyesi… Bir gün Iris hafızası dahil her şeyini kaybeder. Bir şey hariç… kocasına olan aşkı. Alzheimer hastalığına yakalanan Iris Murcdoch’ın en büyük destekçisi kocası John Bayley’in (Ahmet Uz) aşkı ve bağlılığı olacaktır.


Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.