Tiyatro Tempo ile ‘Yaşamayı Beklerken’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara’da faaliyetlerini sürdüren tanınmış gençlik tiyatro grubu ‘Tiyatro Tempo’ topluluğunun sahneleyeceği ‘Yaşamayı Beklerken’ adlı gençlik Oyunu, 3 Mart’ta Akdeniz Üniversitesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

AÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (AKVAM) daveti ve İzmir Goethe Enstitüsü ile ortaklaşa düzenlenen tiyatro gösterisi ‘Türk İş Göçü’nün 50. Yılı konu alıyor. Göç olgusundan yola çıkarak hazırlanan bir sahne yapıtı olan ‘Yaşamı Beklerken’ de Oyuncuların yanı sıra, kuklalara da yer veriliyor. İnsan ilişkilerine dayanan ve iş göçü ile Almanya’ya giden işçi anne, baba, kardeş, hala, amcaların ve komşuların geride bıraktığı aile üyelerinin yaşanmış öykülerini sahneye taşıyan Oyun, adeta bir belgesel niteliğini taşıyor. Oyunda, Nedim Yıldız’ın bestelerini ve seçtiği müzikleri seslendirecek olan ‘Üç Anadolu’ grubu da yer alıyor.

GOETHE ENSTİTÜSÜ İLE TİYATROTempo’NUN ORTAK PROJESİ

Goethe Enstitüsü ve Tiyatro Tempo’nun ortak projesi olan bu Oyun, birçok ödülü olan Alman Tiyatro Yazarı ve gazeteci Anja Tuckermann tarafından yazıldı. Oyun 2010- 2011 sezonunda Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği ASSİTEJ Türkiye Merkezi ve Sahne Dergisi tarafından ‘Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’ alanında ‘En İyi Reji’ ödülüne layık görülen Haluk Yüce’nin rejisiyle sunuluyor. AkdenizÜniversitesi Tiyatro Topluluğu, Ekip 399 Tiyatro Topluluğu, Oyunevi Tiyatro Topluluğu, Yaratıcı Sanatlar Tiyatro Topluluğu ve Üniversite Personel Tiyatrosu ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren diğer öğrenci toplulukları da Oyuna katılımlarıyla destek veriyor.

OYUNDAN SONRA SÖYLEŞİ

Sanatın, öğrenmeyi eğlenceye dönüştüren, insanı konunun derinliklerine götüren önemli bir faaliyet olduğuna işaret eden AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, bu etkinliğin yakın tarihteki Tük iş gücününAvrupa’ya göçünü anlamayı kolaylaştıracağını söyledi.

Atatürk Konferans Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak tiyatro gösterisine girişin ücretsiz olduğu bildirilirken, tiyatro gösterisinden sonra ise Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde AKVAM Müdürlüğü ve Oyunun rejisiyle müşterek bir söyleşi düzenleneceği kaydedildi.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla