Tiyatroya Gelinlikli Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsun’da sanat sever 7 genç kadın, Gazi Sahnesi’nde eylül ayında gösterime giren bir oyunun izleyici oranının düşük olması üzerine gelinlik giyip sokağa çıkarak tiyatroya seyirci çekmeye çalıştı.

Iki perdelik ”Vay Başımıza Gelenler” adlı oyunun seyirci potansiyelinin 15-20 ile sınırlı kalmasını fark eden bir grup sanatsever, tiyatroya destek için ilginç bir yöntem uygulandı.

Kadınlar, gelinlik giyerek sokağa çıkıp söz konusu tiyatro oyunu için karşılarına çıkan herkesi oyunu izlemeye davet etti. Tiyatroya destek olmak isteyen gençlerden Aylin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortalama 15 ile 20 kişiye oynayan ‘Vay Başımıza Gelenler’ adlı oyuna izleyici çekebilmek için arkadaşlarıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bir gelinlik firmasıyla anlaşarak kiraladıkları gelinlikleri arkadaşlarıyla birlikte giyip sokağa çıktıklarını belirten Özdemir, ”Vatandaşların tiyatroya karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla böyle bir çalışma içine girdik. Sokaktaki vatandaşlara tiyatro ve sahnelenen oyun hakkında bilgi vererek sanata ve sanatçıya destek olmaya davet ettik. Bu şekilde tiyatroya ve oyunculara destek olmak istedik” diye konuştu.

Mynet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.