“Türkülerimizle Devrim Yolunda Yürümeye Devam Edeceğiz”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Grup Yorum tarafından; Biletix’in konser biletlerini “hukuki ararştırma” sonuçlanana kadar satmama kararı alması ve Grup Yorum konserlerine dönük çeşitli engelleme girişimleri ile ilgili olarak yapılan açıklamayı yayınlıyoruz.]

Geçtiğimiz günlerde, yaşadığımız engellemelere yenileri eklendi. 24 Şubat Cuma günü Yalova’da yapacağımız konserin tanıtımları bölge polisi tarafından engellenmeye çalışılıyor. Asılan bez afişler sökülüyor, duvar afişleri yırtılıyor. 25 Şubat Cumartesi günü Bursa’daki konserimiz için konseri düzenleyen ADA Organizasyon, Biletix firmasına bilet bastırmak için başvuruyor ve Biletix yetkilisi tarafından; “Grup Yorum konser bileti satmanın suç olduğu, bu konu hakkında mahkeme kararı bulunduğu, bilet satanların 13 yıl hapis cezası aldığı, bilet gelirlerinin örgüte gittiği, avukatlarımız tarafından araştırılıyor” gibi gerekçelerle geri çevriliyor. Bunun üzerine konserimizi yapacak firma, kararın kendilerine resmi bir yazıyla iletilmesini istiyor, acak böyle bir resmi cevap verilmiyor. Ardından 26 Şubat Pazar günü Kocaeli’deki konser yapacağımız salon, sözleşme olmasına rağmen, valilik yetkililerince zorla iptal ettiriliyor. Bütün bu baskı ve engellemeler iktidar ve yandaşlarının Grup Yorum’a karşı politik bir tavrı ve saldırısıdır.

Biletix de buna alet olmuştur. Biz Grup Yorum olarak karşılaştığımız bu durumu her pazar Galatasaray Lisesi önünde tutuklu elamanımız Seçkin Aydoğan için yaptığımız eylemde duyurduk. Bu açıklamamızla birlikte özellikle Biletix’in yaklaşımı basında sıkça yer almaya başlamış ve yüz binlerce dinleyicimizin tepkisiyle karşılanmıştır. Tepkiler üzerine yapılan Biletix açıklamaları ise gerçekleri ortaya koymaktan ve sorumluluktan uzak açıklamalar olmuştur.

Biletix Grup Yorum’dan ve Grup Yorum dinleyicilerinden, Ada Organizasyon’dan özür dilemelidir.

Diyorlarki “hukuki olarak araştırdık, bir sorun yok, Yorum bileti satmaktan mutluluk duyacağız”. Araştırmışlar ve bir sorun yokmuş ve biletleri satmaktan mutluluk duyuyorlar. Peki sorun olsaydı ne olacaktı, biz verelim cevabı biletlerimizi satmayacaklardı, Grup Yorum’u yasadışı göstereceklerdi. Bu kadar kolay, Biletix için 27 yıllık bir müzik grubunu ve sanatçıları hiçe saymak.

Bu yaşadığımız olay hiç masum ve kabul edilir bir şey değildir. Biletix Grup Yorum’u şaibe altında bırakmıştır, yasadışı göstermeye çalışmıştır.

Aynı şekilde basında yer alan haberler, Biletix firmasının araştırmaları sonucu “Grup Yorum biletlerinin satışında hukuki bir engel olmadığı” yönündeki vurguyla servis edilmiştir.

Grup Yorum’un yasallığını, meşruluğunu sorgulamak kimsenin üzerine vazife değildir, haddine düşmemiştir.

Yapılan haberler bu konudaki kafa karışıklığını giderir nitelikte değildir.

Grubumuz üzerinde baskılar devam etmektedir. 2011 yılı 17 nisan tarihinde Bakırköy’de düzenlediğimiz Bağımsız Türkiye Konseri ardından kültür merkezimizin polis tarafından basılması, Eğitim-Sen ‘li Berivan Doğan’ın bilgisayarında Grup Yorum şarkı sözü bulunduğu için 10 ay meslekten uzaklaştırma cezası alması, grubumuz elemanı Seçkin Aydoğan’ın tutuklanması, 26 Şubat’ta Kocaeli’de yapacağımız konser için tutulan salonun valiliğin yönlendirmesi ile iptal edilmesi ve en son Biletix ile devam eden saldırılar organize, bilinçli yapılan saldırılardır. 55 bin kişilik İnönü ve 150 bin kişilik Bağımsız Türkiye konserlerine duyulan hazımsızlıktır.

İşte bu hazımsızlıkla saldırıyorlar grubumuza, türlü türlü yöntemler deniyorlar. Bu anlamda Biletix’in bilet satmama kararı alması da bu gerçeklikten bağımsız değildir ve “hukuki olarak yanlış yapmamak için araştırıyoruz” gibi gerekçelerle yumuşatılamayacak kadar ciddidir, masum değildir, kabul edilebilir hiç değildir.

Tüm bu saldırıların arasından AKP iktidarını görmek gerekir. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in bir süre önce yaptığı “terörün arka bahçesi” güzellemelerinin pratikte karşılığıdır bu yaşadıklarımız. AKP için kendisine yalakalık yapmayan, kendisi gibi düşünmeyen herkes düşmandır. En çok da halktan yana sanat yapanlar düşmandır. Ancak AKP bilmelidir ki türlü türlü bu uygulamalarla grubumuzu yolundan çeviremez. İstanbul’da geçtiğimiz aylarda kültür merkezimizin de içinde bulunduğu devrimci kurumlara yönelik yapılan saldırılarda, gözaltına alınan insanlara “bir sizi yola getiremedik..” denmişti. İşte bunun için saldırıyorlar, yola getirmeyi, ıslah etmeyi düşünüyorlar hala, bu ne acizliktir. Hadi hiç durmayın elinizden gelen ne varsa yapın, ama aklınızın her yerine şunu yazın; devrimci sanatçıları ve onların dinleyicilerini, yüreği devrimden, halktan, bağımsızlıktan yana olanları asla ıslah edemezsiniz.

Biletix konusu sadece magazin malzemesi yapılmıştır, asıl meselemizin önüne geçmeyecek. Seçkin Aydoğan şu an hala içerde tutuklu, tutuklu Grup Yorum elemanının serbest bırakılmısı için başlattığımız kampanya asıl meseledir.

Doğru yoldayız ve bu yolda yürümekten onur duyuyoruz. Şarkılarımız tersanelerde, madenlerde ölenlerimizin öfkesi olmaya, Bağımsız Türkiye dediği için hapislere atılanların sesi olmaya, açlıkla yoksullukla terbiye edilmeye çalışanların ahı olmaya devam edecek. Biz yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Grup Yorum halktır, halkın önünde duracak hiçbir güç yoktur.

Geriye bir tek şey kalıyor artık söylenecek, daha büyük konserler düzenleyeceğiz, daha çok örgütleneceğiz. Bunu da başaracağımıza eminiz. Bütün dinleyicilerimizi tüm bu saldıralara karşı “Grup Yorum’a Özgürlük, Seçkin Aydoğan Serbest Bırakılsın” kampanyamızı büyütmek için her pazar saat 18.00’de Galatasaray Lisesi önünde yaptığımız eylemlere katılmaya davet ediyoruz.

Geçen sene konserimize gelen 150 bin dinleyicimizi yanına birer kişi alarak 15 Nisan 2012’de Bakırköy Halk Pazarı Alanı’nda yapacağımız Bağımsız Türkiye konserine katılmaya, 300 bin kişiyle bağımsızlık türküleri söylemeye davet ediyoruz.

ISLAH OLMAYACAĞIZ, UZLAŞMAYACAĞIZ
UMUDUN TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

SANAT CEPHESİ 
GRUP YORUM


Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.