Yüzyılın Aşkı Mart Ayı Gösterimleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“YÜZYILIN AŞKI”

2 Mart’taki İtalya gösteriminden sonra Mart ayında sadece iki temsille İstanbul’da. Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun kurucusu Yeşim Özsoy’un yazıp yönettiği, 2011 Tiyatro Ödülleri’ne 5 dalda aday olan tiyatro oyunu “Yüzyılın Aşkı” 2 Mart’ta İtalya Bergamo’da düzenlenen ‘Luoghi Comuni Festival 2012’ kapsamında sahneleniyor. İstanbul’da ise oyunu 10 Mart Cumartesi Kadir Has Sahne’de ve 17 Mart Cumartesi Muammer Karaca Tiyatrosu’nda saat 20:30’da izlemek mümkün.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun son projesi “Yüzyılın Aşkı”, geçtiğimiz yüzyıla ve o yüzyılın Türkiye’sine resmi tarihin dışında çıkarak farklı bir yorum getirmeyi hedefliyor.

Oyunda tiyatro sahnelerinden ve televizyon ekranlarından tanıdığımız Deniz Celiloğlu ve 2011 Tiyatro Ödülleri’nden “Yılın Kadın Oyuncusu” ödülüyle ayrılan Sanem Öge rol alıyor. Sahne ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan’ın gerçekleştirdiği “Yüzyılın Aşkı”tek bir masa ve iki sandalyeyle oynanıyor ve bu anlamda oyunculuk üzerine özel bir deneme. Oyunun ses tasarımını Korhan Erel üstleniyor ve video görüntüleri ise fotoğraf, video ve belgesel çalışmaları olan Melisa Önel’e ait.

En son projesini Almanya’da Wiesbaden Devlet Tiyatroları’nda gerçekleştiren Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yüzyılın Aşkı” Türkiye tarihinin son yüzyılından 8 farklı zaman ve mekânda 8 değişik aşk hikayesine odaklanıyor ve günümüzde geçen son sahnesi “Şimdi”de bitiyor. 1950’lilerin Nişantaşı’ndan 1999 senesinin yılbaşı ve yeni yüzyıl heyecanına, 1924’teki bir tren istasyonu ve göçten 1951’e, 1959’a, 1981’in darbe ertesi karanlık, sıkıntılı zamanlarına kadar farklı bir yelpazeyle sunan oyun, seyirciyle birlikte bir hatırlama oyununa dönüşüyor.

Tüm bu tablolar arasında gidip gelirken hem aşkın imkânsızlıkla beslenen yapısını hem de son yüzyılın birbirinden farklı anlarını seyirciye sunan oyun, hatırlamak üzerine.

Geçen yüzyılın gölgesi düşen bu oyunda hem kendinizi bulacaksınız hem de geçmişi.

Bilgi için: http://www.vedigerseyler.com

Yüzyılın Aşkı

Yazan & Yöneten:Yeşim Özsoy Gülan

Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Sanem Öge

Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan

Ses Tasarım: Korhan Erel

Video Tasarım: Melisa Önel

Sahne ve Kostüm Tasarım:Başak Özdoğan

Reji Asistanları: Ferdi Çetin, Ezgi Düzenli

Teknik Masa: Tuncay Kurt

Video Montaj: BarışDoğrusöz

Fotoğraflar: Genco Gülan (oyun öncesi su altı fotoğrafları) Ali Öz (oyundan fotoğraflar)

Süre: 90 dakika, ara yoktur.

Biletler: Tam 30 TL, İndirimli 15 TL (Rez:0530 260 25 24; MyBilet.com)

Tarih: 10 Mart Cumartesi

Saat: 20:30

Yer: Kadir Has SAHNE

Adres Bilgileri: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü CBlok 1.Kat / Cibali / İstanbul

Tarih: 17 Mart Cumartesi

Saat: 20:30

Yer: Muammer Karaca Tiyatrosu

Adres Bilgileri: İstiklal Caddesi Muammer Karaca Çıkmazı No:3 Galatasaray Beyoğlu / İstanbul

galataperform@gmail.com
www.galataperform.com
Adres: Büyük Hendek Cad. no:21/1 Galata Kuledibi, Beyoğlu, İstanbul
+90 212 243 99 91

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.