Zeynep Tanbay Dans Projesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara’da Kuğu Bale Stüdyosu’nda başlayıp, New York’ta Martha Graham Dans Topluluğu’na uzanan zor ve uzun bir yolun sonunda oluştu Zeynep Tanbay Dans Projesi. Türkiye’deki dans izleyecisi Zeynep Tanbay’ı 2000 yılındaki ilk gösterisi ile sadece muhteşem bir dansçı olarak değil, aynı zamanda yaratıcı ve özgün bir koreograf olarak da tanıdı. Zeynep Oral Milliyet gazetesinde bulunan ‘Esintiler’ isimli köşesinde “Sahnede Zeynep Tanbay’ı izlerken, dansın sesini duyuyordum, dansın rengini görüyordum. Biz sadece teknik değil, yalnız ve yalnız bedenin şiirini, bugüne dek benzerlerine hiç rastlamadığımız bir şiiri izliyorduk.” derken, onun dansının büyüsüne işaret ediyordu.

2000 yılında Zeynep Tanbay Dans Projesi adı altında Cemal Reşit Rey’de, 2001’de İş Sanat’ta ve 18. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde gösteriler gerçekleştirdi. 2002’de 2. İstanbul Uluslararası Dans Festivali’nde konuk sanatçı, 13. İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali’nde Genco Erkal’ın yönettiği “Nazım’a Armağan”da da koreograf ve dansçı olarak yer aldı. 2003 yılında 31.Uluslararası İstanbul Müzik Festivali ve 1.Bodrum Uluslararası Bale Festivali’ne, 2005’de şimdi Stuttgart Festivali’ne katıldı.

2006’da Akbank Sanat’ın sponsorluğu ile Zeynep Tanbay Dans Projesi adı altında bir topluluk kurdu. Tanbay, Akbank Sanat’ta bulunan Dans Atölyesi’nin yöneticisi ve Zeynep Tanbay Dans Projesi’nde dansçı ve koreograf olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Yer: İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi
Tarih: 01.03.2012
Saat: 20:00

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.