6. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen “6. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri” 27 Mart’ta  başlıyor. Irak, İran Azerbaycan, Güney Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun katıldığı 6. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak.

Tarsus’un bir uluslararası etkinliğe daha ev sahipliği yapmasından dolayı gururlu olduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un her alanda söz sahibi olduğunu gösterdiğini söyledi.

Tiyatro gerçekten insanların yaşantısının her alanında var olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, buradaki amaçlarının Türk dünyasının kültür bağlarının kuvvetlendirmek olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, “Tarihimize baktığımız zaman tiyatroya uzun süre yabancı kaldık. Tiyatro günümüze kadar aşama aşama kaydederek gelişiyor. Tiyatro gerçekten insanların yaşantısının her alanında var. Bizde Belediye olarak Türk dünyasını bir araya getirecek ve kardeşlik bağını daha da sıklaştırmak amacıyla Uluslar arası Türk Dünyası Tiyatro Günleri düzenledik. Bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz etkinliğeİran, Irak, Azerbaycan ve K.K.T.C.’den tiyatro grubu katılacak. 5 gün sürecek olan etkinliğe tüm halkımız davetlidir” dedi.

Tüm Oyunlar 75. Yıl Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da sahnelenecek. 27 Mart Salı Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oynayacağı Turgut Özakman’ın yazdığı, Doğan özgür Kahraman’ın yönettiği, ‘Kanaviçe’, 28 Mart Çarşamba günü Irak Kaytaz Baba Türkmen Tiyatrosu’nun oynayacağı, Müştak Demircioğlu’nun yazıp yönettiği ”Uyanın”, 29 Mart Perşembe Nahçıvan Devlet Tiyatrosu’nun oynayacağı, Gotthold Ephraim Lessing’in yazdığı, Kamran Quliyev’in yönettiği ‘Müdrik Natan’, 30 Mart KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oynayacağı, Bekir Kara’nın yazıp yönettiği, ‘Büyük Baba’ ve etkinliğin son günü olan 31 Mart ise İran Azerbaycan Türk Sanat Grubu’nun oynayacağı, Veli Turan’ın yazıp yönettiği, ‘Turan Kartalı’ adlı oyun sahnelenecek.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.