8 Mart’ı “Kadın Masalları” İle Kutladılar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis / Haber – Gültepe Kültür Derneği 7 Mart Çarşamba günü Sevilay Saral’ın “Kadın Masalları” oyunu ile tüm kadınların 8 Martı’nı kutladı.

Paylaşma ve dayanışmayı temel alan kolektif bir ortam kurma amacı taşıyan Gültepe Kültür Derneği, etkinliklerine 2003 yılından beri gönüllü eğitmenler, aile ve çocuklarla birlikte devam ediyor. Reji çalışmalarını Tülay Güç’ün ve Zeynep Bozoğlu’nun yürüttüğü Kadın Masalları’nın oyuncu kadrosu ise tamamen farklı alanlarda çalışan emekçi kadınlardan oluşuyor.

Ortabayır bölgesinde yaşayan bir araya gelen bu kadınlar için oyun, ilk oyunculuk deneyimlerini yaşamaları açısından farklı bir öneme sahip. İlk deneyimlere rağmen oyuncuların özellikle seyirciye dönük anlatıları çok rahat yorumlaması, seyirci ile oyuncu arasında bir sohbet ortamı kurulmasını sağlıyor. Oyun genel olarak da seyirciyi rahatlatan çok sıcak bir ortam oluşturuyor.

Kadın Masalları oyunu, herkesin bildiği Külkedisi, Rapunzel, Kırmızı Şapkalı Kız, Pamuk Prenses masallarının kahramanlarının kendilerine biçilen toplumsal cinsiyet rollerinden kurtulmak istemelerini konu alıyor. Tülay Güç, bu oyunu seçme sebebi olarak Gültepe Kültür Derneğinin alternatif bir çalışma ortamı kurma hedefini de göz önüne alarak grubun bu yönde bir mesaj verme kaygısı olduğunu belirtmektedir.

Gültepe Kültür Derneği bugün Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlköğretim Okulu’nda saat 18.30’da tekrar “Kadın Masalları” ile seyirci karşısına çıkacak.

Müge Uyar / MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla