8 Nisan Roman’lar Gününde Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kent Konseyi öncülüğünde 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde sergilenmek üzere ilçedeki Roman vatandaşlarla birlikte düzenlenecek etkinliklerde hiç tiyatro izlememiş vatandaşlar sahneye çıkarak teatral gösterilere hazırlanıyor.

Ayvalık’ta tiyatro alanında ilçe halkına; cadde, sokak, müze ve seyir halindeki belediye otobüslerinde ücretsiz tiyatro oyunları sergileyerek, tiyatro izleyicisini salonlara çekmeye çalışan Şeref Çetin Tiyatrosu tarafından hazırlanan parodilerde, usta oyuncularla, hiç tiyatro gösterisi izlememiş yetenekler sahnede rol almak için gün sayıyor. Ayvalık Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Gurubunun öncülüğünde, Ayvalık Roman Kültürü Geliştirme ve Yaşatma Derneği’nin de destek verdiği proje kapsamında, ünlü komedyen Yılmaz Erdoğan’ın ‘Açık Oturum’ adlı oyunundan uyarlanan parodi ile sahneye Şeref Çetin Tiyatrosunun usta oyuncularıyla birlikte sahneye çıkmaya hazırlanan Roman oyuncular ise provalardaki inanılmaz yetenekleriyle dikkatleri üzerinde topluyor.

İlk etapta; Sapıklar Konfederasyonu Genel Başkanı Hıdır (Şeref Çetin), Kadınları Güçlendirme Vakfı Başkanı Tülay Akıncı (Nalan Durmaz), Mağdure (Sevgi Yami), Kameraman (Şerafettin Ayaz), Sunucu (Mustafa Çelik), Küçük Sapık (Bahattin Kale), Kriketçi (Tanju İpyoz) karakterleriyle sahnelenecek komik parodilerden oluşan oyun sonrasında ise yine bir ilk gerçekleşerek, Roman Tiyatrosu’nun oluşturulmasının hedeflendiği belirtiliyor.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde başlayan provaları önceki gün izlemeye gelen Ayvalık Kent Konseyi yönetimi ise ortaya çıkan sonuçtan son derece memnun görünüyor. Ayvalık’ın Roman Mahallesi olarak nitelendirilen, Hamdibey’de bulunan Kayaspor Sosyal Tesislerindeki provaları izlemeye gelen Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Arga, Konseyin yöneticilerinden Yasemin Güngör ve Övünç Uğuz, bir dizi dans ve müzik gösterimlerinin sunulacağı 8 Nisan’da ki Dünya Romanlar Gününde sergilenecek olan tiyatro provalarını büyük bir beğeniyle izlediği gözlendi.

Ayvalık Roman Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Çelik’in rol aldığı oyunun henüz prova aşamasında olmasına rağmen Roman vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendiği dikkatlerden kaçmıyor. Usta yönetmen Şeref Çetin, Roman oyuncuların provalardaki başarılı performanslarından duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Dernek Başkanı Çelik, Şeref Çetin Tiyatro Topluluğu öncülüğünde Roman Tiyatrosu kurarak, ülke çapında ses getirecek dev projeler imza atacaklarına inandığını kaydetti.

KENT KONSEYİ YÖNETİMİ SONUÇTAN MEMNUN

Ayvalık Kent Konseyi yöneticisi Yasemin Güngör, Roman vatandaşların sanatsal faaliyetlerde dans ve müzik dışında teatral gösterilerde de doğuştan yetenek olduklarını belirtirken, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Arga ise, tüm oyuncularının Roman vatandaşlardan oluşacak olan Roman Tiyatrosunun temellerinin Ayvalık’ta atılmasının kendileri için oldukça heyecan verici olduğuna dikkat çekti.

Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer ise, bünyelerindeki Kültür ve Sanat Çalışma Grubundan gelen teklife sıcak bakarak, 8 Nisan Dünya Roman Gününün Ayvalık’ta da bir dizi etkinlikler kutlanmasına destek verdiklerini vurgulayarak, “Bu kapsamda Şeref Çetin Topluluğu da destek vererek, Roman vatandaşlarımız için önemli olan bu günde dans ve müziğin dışında teatral bir oyun sergilenebilmesi için çalışmalara öncü olduk. Sonuç beklediğimizden de daha olumlu sonuç verecek” diye konuştu.

Haberfx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.