82 Yaşında Gelen Şöhreti Reddetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana Huzurevi’nde bulunduğu 16 yıl boyunca her türlü sosyal etkinliğe katılan ve huzurevi tiyatro grubunun sergilediği 12 tiyatro oyununda görev alan 82 yaşındaki Meral Girici, başarılı performansıyla Yeşilçam’ın dikkatini çekti. Girici, bu teklifi, çok sevdiği huzurevini terk etmemek ve yaşlı olmasından dolayı geri çevirdi.

Meral Girici, 1996 yılında radyoda, Adana Huzurevi’yle ilgili bir söyleşiyi dinledikten sonra, huzurevine yerleşmeye karar verdi. Dinlediği radyo programıyla hayatının bir anda değiştiğini anlatan Girici, “Ben bir radyo hastasıyım. Hayatımdaki dönüm noktalarında radyonun çok önemli bir yeri var. Huzurevine radyo sayesinde yerleştim. Benim hayatım acı ile doluydu. Eşim benimle evlendikten sonra 3 çocuğum varken üzerime kadın getirdi. Ben de çocuklarımı alarak evden ayrıldım. İş buldum çalıştım ve çocuklarımı bugünlere getirdim. Daha sonra huzurevine yerleştim. Şimdi burada hayatımın en güzel günlerini geçiriyorum keşke daha önce buraya yerleşseydim” dedi.

Huzurevinde kaldığı süre boyunca hiçbir soyal ve kültürel aktiviteyi kaçırmayan Girici, önce folklor ekibinde yer aldı. Girici’nin hayatındaki ikinci dönüm noktası ise 12 yıl önce kurulan Huzurevi Tiyatro Topluluğu’na katılması oldu. Tiyatro ile tanıştıktan sonra hayatının daha da renklendiğini açıklayan Girici, “Her yıl 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda bir tiyatro oyunu sahneliyoruz. Bu nedenle ben bu yaştan sonra 13 sayfa ezber bile yaptım. Ama bundan çok mutluyum. En son olarak Çanakkale Geçilmez oyununda yer alıyorum. Artık yoruldum ama gösterdiğimiz performans nedeniyle Yeşilçam’dan bile teklif geliyor. Ancak huzurevinde kaldığım için ve yaşlı olduğumdan gidemedim. Bu yaştan sonra ünlü oldum” diye konuştu.

Huzurevi sakinleri tarafından sahnelenen 12 oyunda kimi zaman “hafize ana”, kimi zaman “gülo”, kimi zaman “Asya”, kimi zaman “Jüliet” olan Girici, “Bu zamana kadar tiyatroyla tanıştıktan sonra, Düğün ve Oyun, Romeo ve Juliet, Hababam Sınıfı, Şalvar Davası, Selvi Boylum Al Yazmalım, Kibar Feyzo ve en son olarak Çanakkale Geçilmez tiyatro oyunlarını sahneledik. Bu oyunlarda hep başrol oyuncusu oldum. Ama en son oyunda yaşım ilerlediği için küçük bir rol aldım. Tiyatroda oynayıp insanları güldürmek ve düşündürmek beni çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.