Abt’den Sümer Tilmaç’a Onur Ödülü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) tarafından, tiyatro sanatçısı Sümer Tilmaç’a onur ödülü verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Fehim Paşa Konağı” adlı oyun Belediye Kültür Salonu’nda sahnelendi. Turgut Özakman’ın yazdığı, Müfit Kayacan’ın yönettiği ve Padişah Abdülhamit saltanatının son yıllarında yaşanan bir aşk hikayesinin anlatıldığı “Fehim Paşa Konağı” adlı oyunda tiyatro sanatçısı Sümer Tilmaç da kısa bir bölüm oynadı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, oyun sonrası Sümer Tilmaç’a, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosunun kurulmasına ve tiyatroya verdiği destekten dolayı onur ödülü verdi.

Oyundan çok keyif aldığını söyleyen Akaydın, “Ne zaman bu güzel grubu seyretsem hem çok gurur duyuyorum hem de çok zevk alıyorum. Hepsini kutluyorum. Sümer Tilmaç’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Tiyatro sanatçısı Sümer Tilmaç da, 50 yıl önce kendisinin de bu sahnelerde tiyatroya başladığını ve bu seyirci kitlesinin kendi hayatında ayrı bir yeri bulunduğunu söyledi. Antalya Büyükşehir belediye Tiyatrosu’nu başarılı gördüğünü ifade eden Tilmaç, “Türkiye’de insanlar sözlerini tiyatroda söyleyemez hale geldi. Ama Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu yıllardır her şeye rağmen tiyatrolarını başarıyla yaptılar. Bu benim için çok önemli bir değerdir” diye konuştu.

Başkan Mustafa Akaydın, Sümer Tilmaç ve Fehim Paşa Konağı’nda oynayan oyuncular seyirciyi selamladı, seyirci de oyuncuları ayakta alkışladı.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.