Aydın Belediyesi’nden Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aydın Belediyesi ve Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi, bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlamalarını üç gün boyunca halkın yoğun katılımının sağlandığı etkinliklerle kutladı.

Forum Aydın Zeytin Meydanı’nda başlayan etkinliğe Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Belediye Meclis Üyeleri Altan Güney, Sümran Ünal, Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek ve kadın meclisi üyeleri katıldı Pınar Taşdöner, Burçin Çil, Rüştü Uzkut’un “Türkülerimiz” adlı mini konserinde söylenen türküler büyük beğeni topladı. Konserden sonra Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin birlikte hazırladığı “Kadına Yönelik Şiddet” konulu drama gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kadına şiddetin günümüzün en önemli sorunu olduğunu belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında yapılan etkinliklere katkı sunan ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

8 Mart Perşembe günü, kutlamalar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına saat 11:30’da çelenk konulması ile başlandı. Saat 14:00’de ADÜ TURK MSIC tarafından Adnan Menderes Üniversitesindeki kadın hastalar ziyaret edildi . 8 Mart günü etkinlikleri saat 20:00’de Aydın Belediyesi Türk Halk ve Sanat Müziği korolarının Şükran Güngör sahnesinde verdiği konserle tamamlandı.

9 Mart Cuma günü son gün etkinlikleri ise saat 14:00’daki Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kadın Meclisi üyeleri ve ADÜ TURK MSIC tarafından Şükran Güngör sahnesinde sergilenen” Kadına Yönelik Şiddet” isimli drama ile başladı. Saat 15:00’de Ayşe Sucu’nun konuşmacı olarak katıldığı “İslam’da Kadın ve Şiddet” isimli söyleşi Şükran Güngör Sahnesinde vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördü.

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak, bu anlamlı güne sanatsal bir katkı sundukları için çok mutlu olduklarını belirten ABŞT genel sanat yönetmeni Serkan fırtına, tiyatronun izleyen değil hayata müdahale eden bir sanat olduğunu ve toplumsal sorunları en can alıcı noktasından yakalayıp seyirciyi bununla yüzleştirebildiğini sözlerine ekledi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.