Belediyenin Tiyatrocuları Hünerlerini Sergiledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yunan Yazar Dimitri Psathas’ın ‘Yalancı Aranıyor’ isimli güldürüsü, Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelendi.

Memduh Şevket Esendal Tiyatro Salonunda sahnelenen oyuna sanatseverlerin ilgisi de büyük oldu. Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı da oyunu izleyenler arasında yer aldı.

Yalan temasını farklı bir açıdan ele alan oyun, Milletvekili Kamil’in kendi işlerini yürütebilmesi için görevlendireceği yalancıyı aramasıyla başlıyor. Yakışıklı ve yetenekli Yalancı Tevfik önce işleri yoluna koyuyor, ne var ki zamanla düzeltmeye çalıştığı bütün işler karmakarışık bir hal alıyor. Tüm bunlar olurken Milletvekilinin genç ve güzel eşi Şehnaz, politikanın sunduğu nimetlerden alabildiğine daha fazla faydalanmak için entrikalar çeviriyor.

Politikayla yalan sanatının inanılmaz birleşimi, gerçek hayatta rastlanabilecek karakterlerin şaşırtan yüzleri Yalan Aranıyor adlı oyunda sahnelendi. Milletvekili Kamil, genç ve güzel eşi Şehnaz, Yalancı Tevfik, Koruma Vedat, Çılgın Pervin, Feride, Hizmetçi Leyla, Rüstem ve Kabadayı Haydar’ın arasında geçen komik diyaloglar izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Çıkarcılar, yalancılar, masumlar, müebbetler, şartlı salıverilenler, aşıklar, entrikacılar, siyasetçiler, ihanetçiler, Yalan Aranıyor adlı oyunda bir araya geldi.

Tiyatro oyununun sonuna ermesinin ardından Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, tiyatro oyuncularına çiçek takdim etti. İzleyicilere hitaben bir konuşma yapan Avcı, “Bu tiyatro Nisan ayında Bulgaristan’da sahnelenecek. Yani Avrupa’da da boy göstereceğiz. Çeşitli yarışmalara katılarak Çorlu’yu en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Tiyatro ekibimiz Mayın ayında aynı oyun ile Çorlu huzurunun karşısına çıkacak” dedi.

Yönetmenliğini Tayfun Tospacı’nın üstlendiği Yunan yazar Dimitri Psathas’ın kaleme aldığı Yalancı Aranıyor adlı oyunda bir bölümünü belediye personelinin oluşturduğu oyuncular Mustafa Gülmüş, Sema Dede, İmren Gözde, Ömer Uslu, Tahir Gürbüz, Gizem Tuna, Mustafa Geylan, Kenan Öcalan, Burcu Akbaş rol aldı.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.