Bu Fuarda Kelebekler Dans ve Dudak İzleri Var

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beşinci Artbosphorus Çağdaş Sanat Fuarı’na Güney Koreli Yong Gu Shin’in dans performansı, Avustralyalı Jayne Dyer’ın kelebekleri ve Japon Eizo Sakata’nın dudak izleri damga vuracak.

Beşinci Artbosphorus Çağdaş Sanat Fuarı bu yıl ‘Çizgiler, Formlar, Hayaller’ konseptiyle, Denizhan Özer küratörlüğünde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Fuara bu yıl galerilerin yanı sıra Chalva Kahaghanasvili, Jacques Crenn, Kemal Tufan, Sabahat Çıkıntaş, Ayşegül Sağbaş, Hakan Ada, Gizem Enuysal’ın da aralarında bulunduğu 20 ülkeden 300 sanatçı katılıyor. Fuarı 15-18 Mart tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Fuar birçok sergiye de ev sahipliği yapacak. Bunlardan biri de Koridoor Çağdaş Sanat Programları’nın hazırlayacağı Heykel Bahçesi… Kapalı fuar alanıyla Haliç arasında yer alan kordon boyunda kurulacak Heykel Bahçesi’ne Türkiye’nin farklı bölgelerinden sanatçıların elinden çıkmış yaklaşık 30 heykel yer alıyor.

Çağdaş sanatın en ilginç dallarından olan video art’ın önemli isimleri de İstanbullu sanatseverlerle tanışıyor. New York’tan Peter Campus, Paris’ten Chalva Kahaghanasvili, Londra’dan George Unsworth, Gürcistan’dan Magda Gruli, Seul’den Park Beyond gibi küratörlerin hazırladığı seçkiler fuar süresince izlenebilirsiniz.

Artbosphorus’da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da performanslar önemli yer tutuyor. Çağdaş Güney Kore dansının en önemli temsilcilerinden Yong Gu Shin fuarın konukları arasında.

Fuarın bir diğer konuğu ise Japon performans sanatçısı Eizo Sakata. Sanatçı açılış günü ve fuar süresince beyaz üzüm kullanarak özel bir teknikle izleyicilerin dudak izlerini alacak ve bunları sergileyecek.

Artbosphorus’a geçen yıl da katılan Alman performans sanatçısı ve ressam Holger John bu yıl da fuar süresince ‘Mon General’ isimli performatik resim projesini gerçekleştirecek. Avustralyalı sanatçı Jayne Dyer’ın Artbosphorus’ta gerçekleştireceği enstalasyonu İstanbul’a baharı getiriyor. Dyer,  fuar alanını yedi bin adet farklı renklerdeki kelebekle canlandıracak.

Müzayede aşkına!

Beyaz Müzayede, sanat dolu bir hafta sonuyla sezonu açıyor. 19’ncu Beyaz Müzayede, 17-18 Mart’ta Conrad Otel’de gerçekleştirilecek. Türk ve Dünya Ustaları’nın, Orta Kuşak ve Gençler’in başyapıtlarının yanı sıra video, fotoğraf ve heykelden oluşan toplam 360 eserin satışa sunulacağı müzayede de pek çok sanatçının eseri bulunuyor. Eserleri yurtdışında yoğun ilgi gören sanatçı Taner Ceylan’ın ‘Alp’ isimli tablosu da 19’ncu Beyaz Müzayede’de satışa sunulacak eserler arasında yer alıyor.

58 kadın bir araya geldi

Her Ses Bir Nefes projesi kapsamında düzenlenecek olan fotoğraf sergisi tüm Türkiye’de kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında Polisan Boya tarafından Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın Dayanışma Merkezi Ofisi ve Kadın Sığınaklarının yenilenme çalışması ile tadilatı yapılacak. Fotoğraf çalışması için her sanatçı iki farklı konsept için poz verdi. 58 ünlü kadın fotoğraflarını toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi şiddet, ekonomik bağımlılık gibi konulardaki cesur sosyal mesajlarıyla destekledi.

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.