Çukurova’nın Tiyatro Bayramı Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, bu yıl 14’üncü kez gerçekleşiyor. Her yıl, yerli ve yabancı toplulukların oyunları ve sokak gösterileriyle Türkiye’nin kültür sanat hayatına renk katan festival, bu yıl da izleyicilere dopdolu bir program sunuyor.

Bugün İtalyan Studio Festi grubunun ‘Büyülü Düşlerin Dünyası’ isimli gösterisi ile açılacak festival, 29 Nisan tarihinde Hollandalı Close Act Grubu’nun ‘Pi Leau’ adlı sokak gösterisi ile sona erecek. Oyunların Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde sahneleneceği festivalde, bir ay boyunca Türkiye’den 17, yurt dışından 5 tiyatro topluluğu, 22 farklı oyun sergileyecek. ‘Keşanlı Ali Destanı’, ‘Ben Bertolt Brecht’, ‘Düğün’, ‘Şark Dişçisi’, ‘Elma Hırsızları’, ‘Soğuk Bir Berlin Gecesi’, ‘Sidikli Kasabası’ ve daha birçok oyunun sergileneceği festivalde, Belçika’dan Chaliwate Tiyatrosu, ‘Josephina’, İspanya’dan Kulunka Tiyatrosu ise ‘Andre ve Dorine’ adlı oyunlarını sergileyecek.

Her yıl açılış töreninde, ‘Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün verildiği festivalde, bu yıl da usta bir sanatçı ödüllendirilecek. 2005 yılından bu yana Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden Cüneyt Gökçer, Macide Tanır, Bozkurt Kuruç, Yıldız Kenter, Genco Erkal ve Müşfik Kenter’e verilen ödül, geçen yıl Gülriz Sururi’ye verilecek.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.