Depremzede Çocukların ‘Tiyatro’ Keyfi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van’da ardı ardına yaşanan deprem felaketinin ardından aileleriyle birlikte Adana’nın Karataşilçesindeki resmi konutlara yerleştirilen depremzede çocuklar, her şeye rağmen yinede hayata sıkı sıkıya tutunmaya çalışıyor. Kendileri için özel olarak sahnelenen tiyatro Oyununu izleyen minikler, keyifli anlar yaşadı.

Eğitim-Sen Adana Şubesi ile Elektrik Mühendisleri Adana Şubesi’nce ortaklaşa organize edilen ve yaklaşık 100 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte objektiflere de renkli görüntüler yansıdı. Hacı Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösterimdeAdana Devlet Tiyatrosu Oyuncuları, Harun Özer’in kaleme aldığı, rejisörlüğünü de Ebru Kara’nın üstleniş olduğu; ‘Kayıp Bolluk Ülkesi’ adlı tiyatro eserini sahneledi. Sema Kelav, Yeliz Tekman, MazlumTaşkıran, Barış Özkan, Özgür Damar, Muhammet Erol,

Sabahattin Nazik ve Burak Ceran gibi Oyuncuların sahne aldığı gösterimde keyifli anlar yaşayan depremzede çocuklar, keyifli anlar yaşadı.

Etkinlikle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca,Van’daki deprem felaketlerinin ardından Adana’ya gelerek, buradaki resmi konutlara yerleştirilen depremzedelere sahip çıkarak, onların yanında olmaya çalıştıklarını anlattı. Özellikle depremden olumsuz etkilenen ve eğitim-öğretimleri yarıda kalan çocukları, bu tür kültürel ve sosyal etkinliklerle bir araya getirip, depremin izlerini üzerlerinden silmeye çalıştıklarını belirten Karaca, “Bu

etkinliklerde devleti ne yazık ki yanımızda göremiyoruz. Başta valilik olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar da bu tür etkinliklerde bulunarak, depremzedelere yardımcı olmalı” dedi.

Sahnelenen tiyatro Oyununu çok beğendiklerini dile getiren depremzede çocuklarsa, Van’da ardı ardına yaşanan deprem felaketlerinin, psikolojilerini olumsuz etkilediği ve bu tür etkinliklerle de moral bulmaya çalıştıklarını dile getirdi. Yaklaşık 5 haftadan bu yana Adana’nın Karataş ilçesindeki konutlarda barındıklarını kaydeden çocuklar, Van’ı ve evlerini özlediklerini ifade etti. Adana’da da deprem olacağı yönündeki söylentilerin kendilerini endişelendirdiğini vurgulayan çocuklar, her şeye rağmen hayata sıkı sıkıya tutunmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.