Devlet Tiyatroları, Saraybosna’da Sahne Alacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Devlet Tiyatroları’nın ödüllü oyunu ‘Benerci Kendini Niçin Öldürdü?’ 28. Uluslararası Saraybosna Festivali’nde sahne alacak. Oyun, 2002 ‘Afife Tiyatro Ödülleri’nden en başarılı prodüksiyon, en başarılı yönetmen, en başarılı sahne müziği ve en başarılı sahne tasarımcısı ödüllerini aldı.

‘Saraybosna Kış 2012’ adı altında, 7 Şubat-21 Mart tarihleri arasında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da gerçekleştirilen ’28. Uluslararası Saraybosna Festivali’ne Devlet Tiyatroları, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Benerci Kendini Niçin Öldürdü?’ ile katılıyor. 18 Mart Pazar günü saat 20.00’de Saraybosna Ulusal Tiyatro Sahnesi’nde temsil edilecek olan oyunun yazarı Nazım Hikmet, yönetmeni ise Mehmet Ulusoy. Yönetmen Yardımcısı Kürşat Alnıaçık, dekor ve giysi tasarımı Michel Launay’a, müzikleri Kudsi Ergüner’e, ışık tasarımı Yakup Çartık’a, koreografisi Kürşat Alnıaçık’a ait olan oyunda Celal Kadri Kınoğlu, Tansel Öngel, Kürşat Alnıaçık, Hülya Çelik ve Yurdaer Okur rol alıyor.

Saraybosna Uluslararası Barış Merkezi tarafından organize edilen ve dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıları bir araya getiren festivalde; tiyatro oyunları, konserler, film ve video gösterimleri, sergiler, paneller, söyleşiler, edebiyat etkinlikleri, mimari sergiler, kültürel mirası tanıtan programlar ve çocuklara yönelik programlar yer alıyor.

Zaman

Paylaş.

Yanıtla