Dikili’li Çocuklar Tiyatro Gününü Kutladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünya Çocuk Tiyatrolar Günü’nü Atatürk Meydanı’nda çocuklar ile beraber kutladı.

Dünya Çocuk Tiyatrolar Günü dolayısıyla hazırlanan program Atatürk Meydanı’nda, Dünya Çocuk Tiyatrolar Bildirisi’nin okunmasıyla başladı. Dikili Belediye Tiyatrosu oyuncusu Doğa Koldaş’ın okuduğu bildiri’de; “Hiç olmazsa sanat yalan söylememeli çocuklara. Hiç olmazsa sanat sömürmemeli. Oyun çocuk için, yalnızca oyun değildir, yaşamın ta kendisidir. Çocukları yaşamın ve sanatın ihanetlerinden korumak, bugün acil bir görevdir” denildi. Meydanda çocuklar hep bir ağızdan ‘Yaşasın Dikili, Yaşasın Sanat’ diye bağırdı.

Okunan bildiri sonrası Güleryüz Sahnesinin, ‘Nasrettin Hoca Gide, Gide’ adlı oyunu çocuklar tarafından beğeni ile izlendi. Oyun sonunda yönetmen Mehmet Esatoğlu; “Bugün Dünya Çocuk Tiyatrolar Günü, çok mutlu olmalısınız. Çünkü çocuklar ile sanatı bir araya getiren bir belediye ye sahipsiniz. Hepinizin Dünya Çocuk Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Atatürk Meydanı’nda Güleryüz Sahnesi’nin oynadığı ‘Nasrettin Hoca Gide, Gide’ adlı oyunu gün boyu 500 çocuk seyretti. Etkinlikleri Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ile Belediye Meclis Üyesi Dikili Jeotermal A.Ş Başkanı Hüseyin Çelik’te izledi.

‘Yaşasın Dikili, Yaşasın Sanat’

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Yaşasın Dikili, Yaşasın Tiyatro’ başlığıyla düzenlenen program 25 Mart Pazar Günü Türkiye Tiyatrolar Birliği’nin ortak projesi “Aziz oyunlar” ile devam edecek. Türkiye Tiyatrolar Birliği öncülüğünde 12 tiyatronun bir araya gelerek oluşturduğu proje de Aziz Nesin’in oyunları saat 14.00’te Atatürk Meydanı’nda Dikilili tiyatro severlerle buluşturulacak. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde ise yeni kurulan Dikili Belediye Tiyatrosu 1.yaşını kutlayacak ve akşam saat 20.00’de 6 – 9 Yaş Grubu ‘En güçlü kim’, 10 – 14 Yaş Grubu Oyun; ‘Kukla’, Yetişkin Grup ‘Hüznün Coşkusu’ adlı oyunları sergileyecek.

Son Dakika

Paylaş.

Yanıtla