Dünya Tiyatrolar Günü Bildirisi Malkovich’ten

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, bu sene Dünya Tiyatrolar Günü bildirisinin John Malkovich tarafından yapılacağını açıkladı.

1948’de, dünyaca tanına tiyatro insanlarının, performans sanatları alanında bir sivil toplum örgütü kurmak üzere UNESCO’ya katılmasıyla ortaya çıkan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI), her sene dünyaca tanınan bir tiyatro insanı tarafından kaleme alınan bir Dünya Tiyatrolar Günü bildirisi yayınlıyor. Geçmişte, Arthur Miller (1963), Ellen Stewart (1975), Vaclav Havel (1994), Ariane Mnouchkine (2005), Sultan bin Mohammad Al Qasimi (2007), Augusto Boal (2009), Dame Judi Dench (2010) ve Jessica A. Kaahwa (2011) gibi isimler tarafından yazılan bildirilerin ilkini 1962 yılında Jean Cocteau kaleme almıştı.

2012 yılı Dünya Tiyatrolar Günü için John Malkovich’in bir bildiri kaleme alacağını açıklayan enstitü, bildirinin 22 Mart Perşembe günü UNESCO tarafından düzenlenen galada okunacağını belirtti. Galada aynı zamanda Malkovich ve çeşitli tiyatro sanatçılarının oyunlardan bölümler okuyacağı da söyleniyor.

Bildiri, takip eden günlerde, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün Amerika’daki merkezi olan Theatre Communications Group adlı oluşumun internet sitesinden yayınlanacak ve birçok dile çevrilerek tüm dünyada on binlerce okuyucuya ulaşacak.

Öykü Gürpınar / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.