Egeli Kadınların Tiyatro Kardeşliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadınlar Birliği’nin davetiyle Salihli’de sahnelenen oyunun gelirieğitime harcanacak.

Salihlili ve İzmirli kadınlar, eğitime katkı için güçlerini birleştirdi. Kendi oynadıkları “Dullar” adlı tiyatro oyunuyla Salihli’ye turneye giden Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Bayanlar Birliği, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) KadınlarBirliği’nin ev sahipliğinde oyunlarını sergiledi. Salihlililer, Belediye Konferans Salonu’ndaki gösteriye büyük ilgi gösterdi. Salihli TSO Kadınlar Birliği Başkanı Dilek Gür, yaptığı açış konuşmasında 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde yaptıkları organizasyon hakkında bilgi verdi.

EBSO Vakfı Bayanlar Birliği Başkanı Hülya Kuloğlu da, eğitime ışık tutabilmek amacıyla yaptıkları çalışmalardan biri olan tiyatro gösterisini Salihlililer’e sunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Alman yazar Fitzgerald Kusz’un 2004 yılında kaleme aldığı, Sibel Arslan Yeşilay’ın Türkçeleştirdiği 5 kişilik Dullaroyununda Hülya Kuloğlu, İhsan Özduran, Öznur Küçükbayraktar, Handan Atılgan ve İpek Özçelik rol aldı. Kerim Dündar’ın yönettiği oyunda, gencinden yaşlısına kocasını yitiren kadınların yeni bir hayat kurma mücadelesindeki tutumları hüzünlü ve komik bir biçimde sunuldu.

Salihli TSO Meclis Başkanı Özcan Ünlü, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş ve Yönetim Kurulu üyelerinin de eşleriyle birlikte izlediği gösteriye EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Özduran ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Atılgan da katıldı. Salihli TSO Kadınlar Birliği, gösteriden elde edilen gelirle, ilçedeki okulların ihtiyaçlarını karşılamayıhedefliyor.

Haber 7

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.