Emre Kınay’dan Oyuncu Adaylarına: İyi Hikaye ile Gelin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türk tiyatrosunun ve sinemanın ünlü isimlerinden Emre Kınay, Karagöz Sinema Atölyesi’nin konuğu oldu. Bursa’da sahnelediği tiyatro oyunu öncesinde Tayyare Kültür Merkezi’nde öğrencilerle söyleşi yapan Kınay, tiyatro ve sinema üzerine deneyimlerini paylaştı.

Kınay, sinema dünyasının insan kalitesi, kurumsal kimlik ve devlet destekli politikaların zayıf olmasından kaynaklı bir çok önemli sorunu olsa da bu şartlara rağmen iyi filmlerin ortaya çıktığını ifade etti. Kınay, bu başarının temelinde iyi bir hikaye ve bunu filme çevirmekte ısrar eden fedakar oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmenden oluşan bir ekip çalışmasının var olduğunu hatırlattı.

Karagöz Sinema Atölyesi’nin oyuncu, senaryo, film yapım eksenli eğitim seminerlerinin ve kısa film grup çalışmalarının takdire değer olduğunu kaydeden Kınay, Bursa’nın; sinema dünyasına, kendi insan kaynağını oluşturarak katkıda bulunma çabasının önemsenmesi gerektiğini belirtti. Sinemaya gönül verenler, “Sinema dünyasında peşine düşeceğiniz ilk şey iyi bir hikaye olsun. Öncelikle iyi bir hikâye bulun; çünkü sinema iyi bir hikâye ile başlar ve iyi sunulan bir hikâye ile büyür” diyerek tavsiyelerde bulundu. Kınay, Bursa’nın doğal plato ve hikaye zenginliği özelliğinin değerlendirilmesinin, sinema dünyasına Bursa cephesinden ciddi katkılarda bulunacağını sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Karagöz Sinema Atölyesi’nin öğrencileri de usta oyuncuyu büyük bir merak ve ilgiyle dinledi. Kınay’a merak ettikleri konularda sorular da soran kursiyerler, atölyede uygulamalı bir eğitimde olan kısa film çekimi için hazırlıklarına da başladı. Oyunculuk derslerinin ardından senaryo ve film yapım derslerinin de başladığı atölyede, teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitime de başlandı. Karagöz Sinema Atölyesi’nin birinci dönem eğitim çalışmalarının, Mayıs ayında öğrencilere ait kısa film ürünleri ile tamamlanması hedefleniyor.

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.