Enka’yı 1700 Sanat Tutkunu Ayakta Alkışladı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

24. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nın; 3 tiyatro oyunu, 3 konser, 1 modern dans ve 1 çocuk oyunundan oluşan “Tutkulu Devinimler” etkinliği, 132 kişilik ekip tarafından 6 Şubat – 25 Mart 2012 tarihleri arasında ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda sahnelendi. Etkinlikler, 1.400 sanat tutkunu ve 300 minik sanatsever tarafından coşkuyla izlendi.

24. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda “10 Adımda Unutmak (Anti Prometheus)”, “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi” ve “Can” gibi sezonun özel tiyatro oyunları sahnelenirken,Almanya’nın en köklü orkestralarından Duisburg Filarmoni ile Bağlama virtüözü Erdal Akkaya’yı buluşturan “Anadolu Senfonisi” konseri, İstanbullumüzikseverlerle buluştu. Buluşmalarda ayrıca; modern dans-drama “Şehir-Orman”da, beton ormanlar arasında yaşama savaşı veren Mogli’nin metropol hayatı ve vahşi yaşam arasında çıktığı yolculuk; 20 kişilik MDTİstanbul ekibinin etkileyici dansları ile sahneye taşınırken, Neşeli Pazarlar’da ise “Vivaldi Dört Mevsimler’de Kurbağa Öyküleri” ile tiyatro, müzik ve dans, küçük sanatseverler için düzenlendi. Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer konseri ile piyanonun ustaları Cana Gürmen ve Burçin Büke’nin konserlerinin de yer aldığı ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 24. yılında tutkulu devinimlere “sahne” oldu.

Sanat tutkunları çağdaş tiyatro, nefes kesen modern dans ve yüksek müzikalitedeki konserlerle dolu etkinlik dizisi ile ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda bir araya gelerek heyecan dolu anlar yaşarken, adeta sanata doydu.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.