Ereğli’de Tiyatro Coşkusu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Sanat Kurumu’nun, Karadeniz Ereğli Belediyesi ile gerçekleştirdiği “Köy Projesi” kapsamında, ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki ilköğretim okullarında sergilediği Akıllı Soytarı adlı tiyatro oyunu Kandilli’de ilgiyle izlendi.

Tiyatroya gitme imkanı bulunmayan ilköğretim okulu öğrencilerini bu önemli sanat dalı ile buluşturmayı amaçlayan proje, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin destekleriyle bugüne kadar 6 ayrı yerleşim biriminde gerçekleştirildi.

25 Şubat Cumartesi günü Kandilli’deki Madenci İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle buluşan Sanat Kurumu oyuncuları, Fikret Terzi’nin yazdığı Akıllı Soytarı adlı oyunu sahneledi. Tiyatro oyununun başlamasından önce projeleriyle ilgili bilgi veren sanat kurumu yöneticisi ve Akıllı Soytarı adlı oyunun yönetmeni Cihangir Amca; “Biz bugüne kadar büyük şehirlerde çok oyunlar oynadık. Uluslararası festivallerde sahne aldık. Bir gün arkadaşlarla dedik ki; ‘Biz buralarda oynuyoruz. Buradaki çocuklar rahatlıkla oyunlarımızı seyrediyor. Ama hiç tiyatroya gidememiş çocuklarımız var köylerde.’ Tiyatroya gelme şansları olmayan çocuklara gitmeye karar verdik. Böyle bir fikir attık ortaya. Bütün arkadaşlarımız fikri benimsedi.” dedi. Projeleri ile ilgili en büyük desteği Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan adlıklarını belirten Amca; “Bu oyunu hazırladıktan sonra Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne gittik. Projemizi Başkanımız Halil Posbıyık’a anlattık. Başkanımız hemen yardımcılarını çağırdı ve; ‘Bu arkadaşlarımız ne istiyorlarsa hemen yapılacak.’ dedi. Sağ olsunlar, başkanımızın verdiği araba ve ses sistemiyle bu projeyi gerçekleştirebiliyoruz.” dedi.

Sloganlarının “İstikbal Köylerdedir.” olduğunu kaydeden Yönetmen Cihangir Amca, köylere giderek tiyatro oyunlarını sahnelemenin ve öğrencilerle buluşmanın kendilerini çok mutlu ettiğini bundan sonra yedi yerleşim biriminde daha oyunlarını sergileyecekleri bilgisini verdi.

Haber 50

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.