Günay: “Tiyatro, En Etkin Sanat Biçimlerinden Biri”

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tiyatronun insanı dünyevi mücadeleden uzaklaştıran evrensel bir dil olduğunu belirtti. Günay, insanın kendisini anlatan tiyatronun en etkin sanat biçimlerinden biri olduğunu söyledi.

Bakan Günay, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tiyatronun ülkenin her kesimine ulaşması noktasında gayretli çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Günay, devlet tiyatrosu sahne sayısının 35, yeni tiyatro sahnesinin ise 58’e ulaştığını, yıl sonu itibariyle de bu rakamın 60 olmasını hedeflediklerini kaydetti.

Özel tiyatrolara sağlanan katkı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Günay, şu açıklamaları yaptı: “Özel tiyatrolara katkı, 3.5 milyona çıkartılarak yüzde 311,8 oranında bir artış sağlanmıştır. Desteklediğimiz özel tiyatro sayımız dün 59 iken, bugün artık 162 özel tiyatroya destek vermekteyiz. Dünyanın ihtiyaç duyduğu barış ortamının tiyatroyla sanatla kültürle tesis edilebileceği inancından hareketle sanatın toplumumuzun her kesiminde bir yaşam biçimi haline dönüşmesini arzuluyoruz. Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle tüm tiyatro sanatçılarını ve tiyatroya gönül veren herkesi kutluyor, sanatın ve tiyatronun yaşamımızdan eksik olmamasını tüm içtenliğimle temenni ediyorum.”

Zaman

Paylaş.

Yanıtla