İzmir’de Modern Dans Zamanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

21-23 Mart 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan “5. Dansa Davet Festivali”nin ana teması “modern dans”. Türkiye’nin en önemli modern dans temsilcilerinden, sanat yönetmeni ve Devlet Opera ve Balesi’nin koreografı Beyhan Murphy festivalin sanat danışmanlığını ve küratörlüğünü yürütmekte.

Daha önceki festivallerde olduğu gibi bu festivalde de atölye çalışmaları, eğitimler, sunumlar ve performans gösterileri programda yer alacak. Ankara’dan Deniz Alp, Ejder Keskin, Antalya’dan Arkın Zirek, Derya Özbakır, Tolga Burçak ve İzmir’den Banu Dağcıoğlu, Tolga İyiuyarlar gibi Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri’nin solist dansçılarının yanı sıra, İstanbul bağımsız dans camiasından Mihran Tomasyan, Tuğçe Tuna, Handan Ergiydiren, Alper Marangoz gibi tanınmış isimler ve yurt dışından bağımsız sanatçı Jack Gallagher, üniversite akademisyenleri sergi ve sunumlarıyla birlikte festival ortamını paylaşacaklar.

Akşam gösterileri arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin MDTistanbul Proje Topluluğu’nun yakın zamanda İspanya’da sergilenmiş olan “Seyahatname 2” adlı eserinin yanı sıra, bağımsız koreografların parçaları sergilenecek. Ayrıca festival kapsamında, Almanya’da yaşamını sürdüren Kadir(Amigo) Memiş, zeybek dansları ile harmanladığı break dansından oluşan koreografisi “Zeybreak”i Egeliler için sergileyecek. Festivalin önemli bir ayağı da Recep Dönmez, Fatih Demirkol ve Alahattin Kanlıoğlu’nun dans fotoğraflarından oluşacak karma sergi olacak.

Üç gün sürecek festival boyunca alanında 50’nin üzerinde uzman dansçı, eğitmen ve koreograf üniversitemize konuk olacak, yoğun bir eğitim ve temsil programıyla Üniversite kampüsünü canlandıracaklar.

21 Mart

Festival Açılış&Karma Program: 20.30

‘NORMAL’ / Alper Marangoz

‘DUET’ (İZDOB) / Young Soon Hue

‘ŞÜPHE’ (MDTist) / Beyhan Murphy

‘ZEYBREAK’ / Kadir Memiş

22 Mart

Karma Program: 20.30

‘Keşke Bir Masada Oturabilseydik’ /HANDAN ERGİYDİREN

‘SEN BALIK DEĞİLSİN Kİ’ / Mihran Tomasyan

GÜL’İ RANA(Güldestan’dan bölüm-ANDOB) / Beyhan Murphy

RUTİN / Evrim Akyay

KAHVEHANE (Güldestan’dan bölüm-MDTist) / Beyhan Murphy

23 Mart

Küçük Prens: 18.00 Ege Üniversitesi Modern Dans lab

SEYAHATNAME 2: 20.30 (Mdtist) / Beyhan Murphy

STÜDYO PERFORMANSI: Canberk Yıldız “YÜZLER”

Tuğçe Tuna Atölye Grubu ‘İÇİNDE YAŞADIĞIM MEKAN:BEDEN’

Modern Dans LAB ‘KÜÇÜK PRENS’

ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.