“Kibarlık Budalası” Aydınlılarla Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Tiyatro Atölyesi öğrencilerinin sergilediği “Kibarlık Budalası” adlı oyunun prömiyeri yapıldı.

Moliere’nin yazdığı, ABŞT Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına’nın yönettiği, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin rol aldığı tek perdelik komedi oyunu Kibarlık Budalası’na Aydınlı sanatseverler yoğun ilgi gösterdiler.

Şükran Güngör Sahnesi’ndeki oyuna Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Meclis Üyesi Altan Güney, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tahsin Kocaman ve davetliler katıldı.

Oyunda, Moliere tarihin çeşitli dönemlerinde farklı biçimde ortaya çıkan kişilerin sınıf atlama çabası uğruna yaşadıkları açmazların yarattığı komik durumu izleyicilerle paylaşılıyor.

ABŞT olarak tüm tiyatro severlere kapılarını açtıklarını belirten Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına, “Yazdan bu yana süren tiyatro atölyesi ile kentimizde tiyatro ile ilgilenmek isteyen tüm sanatseverlere kapımızı açtık. Çeşitli meslek gruplarından ve öğrencilerden oluşan ekibimiz eğitimlerini tamamlayarak bugünkü oyunu uygulama aşamasına getirdiler. Tiyatro adına kentimizde sanata ve sanatçıya her konuda destek olan bir belediye başkanına sahip olduğumuz için tiyatrocular olarak çok mutluyuz. Tüm ekibim adına Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Oyun sonunda sahnede oyunculara çiçek veren Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, “Bu güzel oyunu bizlerle buluşturan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aydın Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya destek vermeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.