Kürtçe Oyun Afişleri Sergisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[1991-2011 yılları arasında  Türkiye’de yapımı gerçekleştirilmiş amatör, profesyonel, yarı profesyonel bütün Kürtçe (Kurmancî, Dimilî) oyun afişlerinin bir araya getirecek JêrZemîn adlı  Kürtçe Oyun Afişleri Sergisi ve Albümü’nün basın metnini yayınlıyoruz.]

JÊRZEMÎN (YERALTI)

Şanoya li jêrzemînê (Yeraltındaki tiyatro)

1991-2011 yılları arasında Türkiye’de yapımı gerçekleştirilmiş amatör, profesyonel, yarı profesyonel bütün Kürtçe (Kurmancî, Dimilî) oyun afişlerinin bir araya getirilebileceği JêrZemîn adlı tiyatro afişleri sergisi gerçekleştirilecektir.

JêrZemîn aynı zamanda içeriğinde tarihsel sıralamaya göre istatistiki bilgilerin bulunabileceği, ayrıca oyun yazarlarının, yönetmenlerinin ve çevirmenlerinin kısa özgeçmişlerinin de yer alabileceği tarihe kalacak arşiv niteliğinde bir afiş albümüne dönüştürülecektir Bir görünürlük projesi olarak tasarlanan JêrZemîn Türkiye’nin değişik illerindeki tiyatro eleştirmenlerine, yazarlara, akademisyenlere, yönetmenlere, oyunculara ve basın organlarına birer adet hediye olarak gönderilecektir. .

Bütün yazılı bilgilerin Kürtçe ve Türkçe olarak yer alacağı JêrZemîn sergisi ilk aşamada iki ilde gerçekleştirilecektir. Bunlardan ilki Diyarbakır’da ikincisi ise İstanbul’da olacaktır. Gerçekleştirilecek sergi ve albümle Kürt tiyatrosuna daha fazla görünürlük kazandırmak, Kürt tiyatrosu gruplarını ve Kürt tiyatrocularını sergi ve albüm aracılığıyla bir araya getirmek, Kürtçe tiyatro yapan grupları, oyunları, yazarları, yönetmenleri, çevirmenleri ve üretim sürecine dahil olan diğer bileşenleri bu yolla tanıtmak, Kürt tiyatrosunun yirmi yıllık deneyimini ve gelişimini albüm yoluyla arşiv altına almak ve bu yolla gelecek nesil tiyatrocuların da motivasyonuna katkı sunmak, Kürt tiyatrosu ve Türk tiyatrosu arasında bir tanışıklık yaratmak ve ilişkileri geliştirmek projenin önemli bazı amaçlarındandır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DestAR-Theatre ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan projenin tasarım ve yönetmenliği ise Mîrza Metîn’e aittir.

JêrZemîn albümünde yer alacak grupların ayrıntılı bilgi ve proje katılım formunu edinmek için jerzemin@gmail.com adresi veya 0533 767 44 79 numaralı telefondan iletişime geçmeleri gerekmektedir.  Gruplar en geç 31 Mart cumartesi akşamına kadar formu edinmiş olarak göndermeleri gerekmektedir.

Proje asistanı: Narin Gül Kem

0533 767 44 79 /jerzemin@gmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.