Maya Sahnesi’nde Kadın Oyunları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2011 yılının Şubat ayında Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun ev sahipliğinde yeniden faaliyete geçen Maya Sahnesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mart ayında ağırlıklı olarak kadın oyunlarına yer veriyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Maya Sahnesi’nde Bab-ı Tiyatro “Varolmayan Ayşe’nin Muhteşem Maceraları”, Tiyatro Boğaziçi “Otobüs”, “Bir Kadın Uyanıyor” ve Eleni’den Mektuplar, Arka Bahçe Oyuncuları “Dış Ses” oyunlarıyla yer alıyor. Anadolu Kültür Diyarbakır Sanat Merkezi ise Trabzon ve Diyarbakırlı kadınların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan “Bize Masal Anlatmayın” isimli oyunu sergileyecek.

Program, 7 Mart Çarşamba günü Zeynep Kaçar’ın yazıp yönettiği; Zeynep Kaçar, Tuğçe Karaoğlan ve Kübra Kip’in yer aldığı “Varolmayan Ayşe’nin Muhteşem Maceraları” ile başlıyor. Oyun, doğduğu andan yaşlılığa kadar bir kadının “kadın” olma sürecini ve çevreleyen toplumsal koşulları ironik bir dille ele alıyor.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise Tiyatro Boğaziçi “Eleni’den Mektuplar” oyununu sergiliyor. İki kardeşin, annelerinin izini ve 6-7 Eylül olaylarını da doğuran toplumsal koşullar altında yaşadıklarını içeren hikayesini keşfetmelerini anlatan oyun Mart ayı boyunca oynanmaya devam ediyor.
Yine Tiyatro Boğaziçi’nin “namus” meselesini dramatik ve mizahi üslübu iç içe geçirerek ele aldığı oyunu “Otobüs” ise 10 Mart Cumartesi saat 16.30’da ve 20.00’de sergileniyor.
Yeni kurulan bir tiyatro grubu olan ve ilk oyunları olarak Zeynep Kaçar’ın yazdığı bir kadın oyunu olan “Dış Ses”i seçen Arka Bahçe Oyuncuları 11 Mart Pazar günü sahnede olacak.
Maya Sahnesi’nde 22 Mart Perşembe günü, Tiyatro Boğaziçi’nin sadece kadın seyircilere sergilenen “Bir Kadın Uyanıyor” isimli oyunu izlenebilir.
Sahne, 18 Mart Pazar günü saat 15.00 ve 20.00’de Trabzon ve Diyarbakırlı kadınların iki kent arasında köprü oluşturması hedeflenen projelerini ağırlıyor. Çeşitli kadın yazarların metinlerinden esinlenerek Dilek Güven’in yazdığı “Bize Masal Anlatmayın” isimli oyun ücretsiz olarak izlenebilir.
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.