Ordu Devlet Tiyatrosu Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Türkiye genelinde 2007 yılı Aralık ayından bu yana 25’inci yeni sahnemizi açıyoruz” dedi. Bakan Günay, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde, Ordu Devlet Tiyatrosu’nun açılış törenine katıldı.

Konuşmasına, tüm Ordulular adına heyecan verici bir akşam olduğunu belirterek başlayan Günay, “Ordu’daki tiyatro geleneği Cumhuriyet dönemine dayanıyor. Biz de bunu yeni bir sahne açarak taçlandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de 2003 yılına kadar 25 yerleşik turne sahnesi olduğunu dile getiren Günay, şöyle devam etti:
“Yani 2003 yılında biz aldığımızda Türkiye’de 25 tane Devlet Tiyatrosu sahnesi vardı. İstanbul’un Anadolu yakasında da Şehir Tiyatrosu vardı ama hiçbir Devlet Tiyatrosu sahnesi yoktu. Şimdi İstanbul’un Anadolu yakasında 2007 yılından bu yana 4, İstanbul’un genelinde ise 9 yeni sahnemiz var. Türkiye genelinde de 2007 yılı Aralık ayından bu yana 25’inci yeni sahnemizi açıyoruz. İnşallah 25-30’lardan aldığımız bu sayıyı sanıyorum bu yılın içinde 60’lara çıkaracağız.”

Bu durumun, Türkiye’nin kültür ve sanat yaşamının, bazılarının söylediği gibi “geriye gitmediğini” gösterdiğini anlatan Günay, “Bu durum, Türkiye’de yeni sahnelerin, yeni perdelerin açıldığı, sanat yaşamının canlandığı, Anadolu’nun yeni kültür merkezlerine kavuştuğu ve kültür hizmetlerinin İstanbul ve Ankara’nın seçkin semtlerinde belirli bir kitleye mahsus kalmadığı ve Anadolu’nun her tarafına yayıldığını gösteren son derece güzel örnekler” ifadelerini kullandı.

Günay, Ordu’nun hem edebiyatta hem sahne sanatında kendisini gösteren bir il olduğunu vurgulayarak, “Bütün Ordululara bu yeni sahnenin hayırlı olmasını diliyorum. Çünkü Ordu bunu hak ediyor” dedi.

Bakan Günay’ın konuşmasının ardından Ordu Devlet Tiyatrosu, “Genç Osman” adlı oyunla perdelerini açtı.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.