Roma Tiyatrosu Gün Yüzüne Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İznik’te Milattan Önce 62. ve 113. yıllar arasında yapılan ve Roma Dönemi’ne ait Anadolu’da ayakta kalan nadir tiyatrolardan biri olan İznik Antik Roma Tiyatrosu’na Bursa İl Özel İdaresi sahip çıktı.

Yıllardır kaderine terk edilmiş bir görüntü veren tiyatro için 200 bin lira ödenek ayrılarak, öncelikle temizlik çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalar nedeniyle tiyatroyu ziyaret eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ile İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu ile diğer ilgililer çalışmaları yerinde incelediler.İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik bölgenin tek tiyatro eseri olanRoma Tiyatrosu’nun şu ana kadar bilinmeyen kısımlarının da toprak altından çıkarılacağını söyledi.

Çelik, “İznik Müze Müdürlüğü ve Üniversiteden Öğretim Üyesi arkadaşlarımız burada çalışan ekipleriyle birlikte şimdiye kadar toprak altında çok da bilinmeyen çok ortada bulunmayan tiyatronun bölümlerini yeniden gün yüzüne çıkarıyorlar. Öncelikle kazı çalışmaları yapılarak zaman içerisinde toz toprakla dolmuş olan tiyatronun etrafını temizleyip ortaya çıkaracaklar daha sonradan da restorasyon çalışmaları devam edecek” dedi.

İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu tiyatrodaki çalışmaların 24 Kasım 2011 tarihinde başladığını ve ayrılan ödeneğin bitmek üzere olduğunu hatırlatarak, “Ödenek sağlanırsa çalışmalar aynı hızla sürecek” dedi.

Haber Türk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.