Sabancı Ödülü Haldun Dormen’e

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 14. Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali salı akşamı düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, İtalyan Studio Festi Grubu’nun Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştirdiği ‘Büyülü Düşlerin Dünyası’ adlı gösterisi damgasını vurdu. Grubun, nehir üzerindeki 300 metrelik halat üzerinde sergiledikleri ‘düşler’ temalı dans uzun süre alkışlandı.

Festival kapsamında, tiyatro sanatının gelişmesine katkıda bulunmuş ustalara verilen ‘Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahibi ise Haldun Dormen oldu. Dormen’e ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı takdim etti. Radikal’e konuşan Dormen, “Adana’da böyle bir festivalin yapılmış olması, festivalin bu kadar coşkulu bir biçimde kutlanmış olması beni hem şaşırttı hem mutlu etti. Bu festivalin Adana’da 14 yıldır olduğunu biliyordum ama bu kadar coşkulu geçtiğini bilmiyordum, gerçekten geldiğime çok memnun oldum. İyi ki bana bu ödülü vermişler” dedi. Dormen, insanı ve hayatı insana anlatıyor dediği tiyatronun 3000 yıldır yaşadığını ve 3000 yıl daha yaşayacağını söyledi.

Bir ay boyunca Türkiye’den 17, yurt dışından 5 tiyatro topluluğunun 22 oyununu sergileneceği Adana Tiyatro Festivali, 29 Nisan’a kadar devam edecek.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.