Sufi Dansçı Azazi ve 40 Dansçı Büyüleyecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ziya Azazi ve Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin 40 başarılı dansçısı Mevlana’nın Çağrısı adlı bale eserinde dans edecek.

Dünyaca ünlü Sufi Dansçı Ziya Azazi ve AntalyaDevlet Opera ve Balesi’nin 40 başarılı dansçısı Mevlana’nın Çağrısı adlı bale eserinde dans edecek. İlk gösterildiği günden buna seyircinin yoğun ilgisi ile karşılaşan ve kapalı gişe oynayan eser, Mart ayında iki temsil ile izleyenlerin karşısında olacak.Mevlana’nın hayatından ve felsefesinden esinlenerek oluşturulan bale eseri; 10 Mart Cumartesi ve 20 Mart Salı günü saat 20:00’da Haşim İşcan KültürMerkezi’nde sahnelenecek.

Avrupa’nın En İyi Dansçısı

Sufi dönüşleri modern dans ile birleştirerek yaptığı ” Derwish in Progress ” solosuyla Avrupa’da en iyi dansçı ödülünü alan Ziya Azazi solo dansıyla izleyenlerin nefesini kesiyor.

Mevlana’nın Çağrısı konusu ile olduğu kadar Can Atilla’nın bestelediği etkileyici müzikleri ve Mehmet Balkan’ın güçlü koreografisiyle de izleyiciyi başından sonuna sürükleyici bir atmosferin içerisine çekiyor. Lale Balkan’ın sahneye koyduğu eserin librettosu ise Şefik Kahramankaptan’ın. Eserde dekor Tayfun Çebi , kostüm Funda Çebi imzasını taşırken , eserde ışıktasarım Mustafa Eski’ye, video tasarım ise Şafak Türkel’e ait.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.