Tiyatro Fobi 9 Mart’ta Seyirci ile Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2011 Aralık ayında kurulan TİYATRO FOBİ 9 Mart Cuma Saat 20:30’da ilk kez seyirci ile buluşuyor. Samimiyeti yaptıkları işin merkezine koyan ekip, Erdal Baran Şahin ve Şirin Öten öncülüğünde kuruldu. Metin tiyatrosundan çok seyirci-oyuncu etkileşimini önemsediklerini vurgulayan grup üyeleri Aralık ayından bu yana kanavasını birlikte oluşturdukları “MUT” adlı oyunu sahnelemeye hazırlanıyor. Oyunun yönetmenliğini İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümü doktora öğrencisi Duygu Çelik üstleniyor.

“Biz hiç bir şey bilmiyoruz sadece arıyoruz, her prova ve her oyun bizim için bir keşfetme fırsatı. Biz gerçekten tiyatroyu mu seviyoruz? Keşfetmeyi mi? Ulaşmayı mı yoksa ulaştırmayı mı seviyoruz? Bu sorular cevaplandıkça, tekrar sorulur ve soruldukça tekrar cevaplanırsa “güzel” olana ulaşmaya bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyoruz. Denedik… Oldu mu bilmiyoruz! Bilmekten korkuyoruz! Sadece deniyoruz… Denemekten korkmuyoruz! Bu coğrafyada tiyatrofobi diye bir şey var bunu biliyoruz. Bu coğrafyada artık TİYATRO FOBİ diye bir ekip var, bildiriyoruz!”

TİYATRO FOBİ; 9 Mart’tan itibaren her cuma Ti-Performans’ta sahnelenecek oyunlarının sonunda seyirciyle söyleşerek, onlarla organik ve uzun soluklu bir bağ kurarak kendi keşfetme süreçlerine onları da katabilmeyi hedefliyor. Bunun sıradan bir hedef kitle oluşturma politikasının dışında samimi ve üretime değer katacak bir paylaşım ağı yaratma isteği olduğunu özellikle vurgulayan TİYATRO FOBİ, samimiyete değer veren herkesi oyunlarına davet ediyor.

MUT

İKİ BOYUTLU YAŞAMLARIN

ÜÇ BOYUTLU HAYALLERİ…

Duru ve Can… Tebeşirleri kadar var olan biz gibiler…

Duru ve Can… Bir Paris seyahatindeler…

Duru ve Can… “MUT”un resmini siz gibilerle çizmek için sahnedeler…

Duru ve Can…

MUT’un başına gelebilecek tüm eklerle…

MUT’un sonuna gelebilecek tüm eklerle…

9 Mart Cuma saat:20:30’da sizlerle…

YAZAN: Şirin Öten- Erdal Baran Şahin

ARADA KALAN: Duygu Çelik

OYNAYAN: Şirin Öten- Erdal Baran Şahin

İletişim: tiyatrofobi@gmail.com

Yer: Ti Performans Katip Çelebi Mah. Tel Sok. No : 4/2 Beyoğlu – İSTANBUL

Mart Ayı Programı:

9 Mart 2012 saat: 20:30 – 21:30
16 Mart 2012 saat: 20:30 – 21:30
23 Mart 2012 saat: 20:30 – 21:30
29 Mart 2012 saat: 20:30 – 21:30

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.