Tiyatro Merdiven’den “Mada”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Merdiven’in sahnelediği, Alpay Ekler’in yazdığı ve Ruşen Gülen’in yönettiği “Mada” izleyiciyle buluşuyor.

Oyunun yazarı Alpay Ekler, Mada’ya “21. yüzyılda ateşi, kanı ve acımasızlığı öven bir ahlâkın karşısında tiyatronun sözü ne olabilir?” diye sorarak başladıklarını söyledi.

Ekler, oyunu şu sözlerle anlattı:

“Neyi tartışacağımıza, nasıl düşüneceğimize, neye kaygılanacağımıza hatta ne zaman hüzünleneceğimize kendimiz karar verebiliyor muyuz?

Düşüncelerimiz, duygularımız, ahlâkımız, birer birer kaybettiğimiz tüm değerlerimiz bizi insan olma serüveninde nasıl bir geleceğe sürüklüyor?

Sözcüğün tam anlamıyla: ‘Aslında yitirdiğimiz insanlığımız mı?’

Mada bu serüveni sorgulamak amacıyla sözcüklerin eyleme dönme çabasıdır. Mada, seyirciye bir fikri aktarmak, bir çıkarsamayı benimsetmek peşinde değil… Mada bir masal, ama uykudan önce değil, uykuda bir masal. Ve tek bir hedefi var: ‘Uyanmak’.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Tiyatro Merdiven tarafından sahnelenen oyunu tiyatro veya güzel sanatlar alanında eğitim alan öğrenciler kimliklerini göstererek ücretsiz olarak izleyebiliyor.

“Mada” isimli oyunu Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde mart ve nisan aylarında aşağıdaki tarih ve saatlerde izleyebilirsiniz:

03 Mart Cumartesi  – 20.30
23 Mart Cuma – 20.30
25 Mart Pazar – 19.00

01 Nisan Pazar – 19.00
04 Nisan Çarşamba – 20.30
11 Nisan Çarşamba – 20.30
15 Nisan Pazar – 19.00

CNNTÜRK

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.