Tiyatronun Yeni Bir Festivali Var

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2006 yılından beri Ve Diğer Şeyler Topluluğu tarafından düzenlenen Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi, bu sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün de desteğiyle ilk defa ‘Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1’i düzenleyecek.

28-29 Nisan tarihlerinde yapılacak festivalde oyun okumaları, kısa oyunlar ve söyleşileri gerçekleştirilecek. Etkinliğe tüm günlük ve tek oyunluk biletler alarak katılmak mümkün olacak.

Geçtiğimiz Aralık’tan bu yana dört aylık atölye çalışması sürecinde geliştirilen metinler arasından nisan başında YMYT ekibi tarafından seçilecek olan 3 kısa oyun, Comédie-Française, Rond-Point gibi önemli sahnelerde oyun sahneleyen Fransız yönetmen Emmanuel Daumas ve Türk yönetmenler tarafından sahnelenip ‘Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1’ kapsamında seyirciyle buluşacak. 28 ve 29 Nisan tarihlerinde Kadir Has SAHNE’de gerçekleşecek olan bu mini festivalde geliştirilen diğer kısa oyunları da okuma tiyatrosu olarak izlemek mümkün olacak. Festivale yurtdışından gözlemci olarak çağdaş tiyatro çevirisi ve sahnelenmesi alanında yoğunlaşan Maison Antoine Vitez (Fransa), Husetstheater (Danimarka), Troisième Bureau (Fransa) ve Atelier de Lyon (Fransa) temsilcileri izleyici olarak katılacak.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.