Zambak Çocuk Tiyatrosu Oyunları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mutlu bir gün geçiren ve ilk kez tiyatroya giden öğrenciler oyunu izlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zambak Yayınları öncülüğünde başlatılan proje ile, imkânı olmayan öğrencilere ücretsiz tiyatro keyfi yaşatılıyor. Bugüne kadar 28 okulda 56 gösterim yapıldı. Tiyatroya hiç gitmeyen 10 bin 730 öğrenci doyasıya tiyatro keyfi yaşadı.

İlk oyun İstanbul Arnavutköy Hasan Tahsin İlköğretim Okulunda sahneledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyununun arasında çocukları eğlendirecek müzik şovları yapıldı. Öğrenciler hem Evliye Çelebi’yi anlatan tiyatro oyununu hem de müzik şovlarını beğeni ile takip etti. Tiyatro, ilköğretim okullarında 5-9 yaş arasındaki öğrencilere hitap ediyor. Oyunlarda çocukların sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek, ahlaki ve geleneksel insani değerleri kazandırılması planlanıyor. Ayrıca, iletişim kurabilme, nazik olma, dinleme ve konuşma, paylaşma, sorumluluklarını yerine getirme ve yardımsever olma gibi değerler kazandırılması amaçlanıyor.

Zambak Çocuk Tiyatrosu tarafından desteklenen proje kapsamında ‘Alican Minik Seyyah’ adlı oyun sahneleniyor. Oyunda, Ali Can adlı karakteri, Evliya Çelebi’yi araştıran bir öğrenciyi canlandırıyor. Bu kapsamda öğrenciler, Evliya Çelebi ve kitabı Seyahatname hakkında bilgi edinmiş oluyor. Oyunda Alican Karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Selim Köksal, çok dikkatli hazırlandıklarını söyledi. Köksal “Prova sürecinde yorgunluk aşamasından geçtik çünkü söz konusu çocuklar olunca hiçbir ayrıntıyı atlamadık. Bu oyun, çocukların gelişiminde çok önemli olacak. Diğer arkadaşlarımla da oynarken çok eğlendik.” şeklinde konuştu. Zambak Yayınları Kurumsal İletişim Müdürü Selahattin Özşen, okullardaki tiyatro oyunlarının proje içeriğinden bahsederek “Zambak Yayınları olarak Zambak Çocuk Tiyatroları’nı kurduk. İki tane profesyonel ekibimiz var. Bu ortak projemizi İstanbul İl Milli Eğitim okullarında oynamaya devam edeceğiz. Oyunun içeriğinde çocukların temel değerleri ve sosyal sorumlulukları geliştirme gibi konular esas alınıyor.” dedi. Haziran ayına kadar devam edecek olan tiyatro oyunu, İstanbul’daki 39 ilçedeki 85 farklı okulda 160 oyun sahnelenecek.

Paylaş.

Yanıtla