Balıklıova Köy Tiyatrosu’ndan Rumuz Goncagül

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Karaburun yarımadasının şirin köyü Balıklıova’nın adı enginarıyla, balığıyla, nergiziyle ve meşhur un kurabiyesiyle anılır hep. Balıklıova hafta sonu soluklanmalarının ve Karaburun, Mordoğan yolculuklarının mola yeridir.

Balıklova Köyü şimdi adını başka bir şekilde duyuruyor. Yıl içinde DEÜ GSF Sahne Sanatları Bölümü’nden Prof.Dr.Semih Çelenk’in öncülüğünde kurulan Balıklıova Köy Tiyatrosu Oktay Arayıcı’nın Rumuz Goncagül adlı yapıtıyla perdelerini açmaya hazırlanıyor. Tiyatronun kuruluşuyla ve oyunları ile ilgili olarak oyunun yönetmeni  Semih Çelenk şunları söylüyor: “Ben de iki üç yıldır köyün sakinlerinden biriyim. Özellikle kışları köy sessizliğe bürünüyor. Köyün yerlisi olan arkadaşlarımdan böyle bir istek geldi. Ben de elimden geldiğince katkı koymaya çalıştım. Oktay Arayıcı’nın oldukça eğlenceli ve hiç eskimeyecek oyunu Rumuz Goncagül’ü seçtik ilk oyun olarak. Rumuz Goncagül bize çok yakın geleneksel bir oyun. Bize uygun. Biz de köyde otururken, eğlencelik bir oyun çıkarıyoruz. Oyunda da denildiği gibi “taklidi aslının aynı”. Bizim yaşantımızdan, her iki anlamıyla da “evlenme” ile ilgili bir oyun. Oyunumuzu 13 Nisan Cuma günü Narlıdere AKM’de açtık. Şimdi sırasıyla 24 Nisan’da Bademler Köyü’nde daha sonra ise Karaburun’da, Urla’da, Mordoğan’da ve İzmir’de oynayacağız. Mayıs ayı başında da İstanbul’a turneye gitmeyi planlıyoruz.”

Tiyatroda rol olan öğrenci, işletmeci, rençber, balıkçı, öğretmen her yaştan köy sakinleri tiyatronun gündelik yaşamlarının tekdüzeliğini giderdiğini ve köyde de şehirde de olsa her insanın gündelik uğraşlarının dışında bir uğraşı edinmesinin gerekli olduğunu söylüyorlar. Kendi yaşantıları içinde tiyatronun bir renk getirdiğini, sanatın anlamını ve zorluğunu daha iyi anladıklarını söylüyorlar. Oyunda rol alan köy sakinleri “Birçok güzelliğiyle anılan köyümüzün bundan sonra artık tiyatro topluluğuyla da anılacak olması çok güzel. İlerde bunu belki müzik toplulukları korolar da izler.” diyorlar.

Oyunla ilgili irtibat için: Semih Çelenk 0 532 313 01 87

Akın Yılmaz 0 532 471 84 64

semih.celenk@gmail.com

Paylaş.

Yanıtla