Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen ‘Bin Nefes Bir Ses Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ tiyatro gruplarının katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

10 ülkeden 350’den fazla tiyatrocunun katıldığı festivalin ilk gününde, grupların kortej yürüyüşü yapıldı. Anıt Alanı’nda toplanan grupların üzerindeki kıyafetler ve boyları 2 metreyi geçen kuklalar ilginç görüntüler oluşturdu. Belediye bandosu eşliğinde yürüyen tiyatro grupları, kendi ülkelerine ait şarkıları söyleyerek ve vatandaşlara el sallayarak yürüdü. Vatandaşların da ilgi gösterdiği yürüyüş Konya Valiliği hizmet binası önünde sona erdi.

Burada Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel ile birlikte grupları karşılayan Vali Aydın Nezih Doğan, bu yıl 5’ncisi gerçekleşen festivalde Türkçe tiyatro yapan ülkelerin bir araya gelerek tiyatro sanatının en güzel örneklerini sergileyeceklerini ve kendi kültürlerini tanıtma şansı bulacaklarını söyledi. Vali Doğan’a konuşmasının ardından Kazakistan ekibi tarafından geleneksel Dede Korkut Kopuzu hediye edildi.

10 ülkeden tiyatro gruplarının katıldığı festival, 14-24 Nisan tarihleri arasında Konya Devlet Tiyatrosu salonunda gerçekleşecek.

Haber7

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.