Bodrum 13. Dans Festivali’ne Hazırlanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bodrum’da bu yıl 13’üncü kez düzenlenecek olan ‘Geleneksel Dans Festivali’ için hazırlıklar başladı.

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla, Bodrum Dans Kulübü’nün organize ettiği 13. kez düzenlenecek olan dans festivali 26 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. 13. Uluslararası Bodrum Dans Festivali’nde bu sene; Bulgaristan, Moğolistan, Gine, Siera Leone, Romanya, Tayland, Yunanistan, Ermenistan, Gürcistan ve Hindistan’dan katılacak dans grupları yaklaşık 350 kişilik bir ekiple Bodrum ve çevresinde gösteriler yapacak. Türkiye’nin farklı illerinden ve Bodrum’dan katılacak yerel dans ekipleriyle birlikte bu sayı yaklaşık  1500 dansçıya çıkması planlanıyor.

Her yıl 29 Nisan günü tüm dünyada kutlanan Dünya Dans Günü, Uluslararası Bodrum Dans Festivali kapsamında büyük ve görkemli kutlamalarla Bodrum’da gerçekleşecek ve festivali yaklaşık 15.000 kişiye ev sahipliği yapacak.

5 gün sürecek olan Bodrum Dans Festivali, Bodrum sokaklarında tüm ülkelerin kostümlü ve müzikli kortej yürüyüşleri, katılımcı ülkelerin yerel yönetim ziyaretleri, festival açılış – kapanış seremonileri, Latin dans yarışmaları ve dans kulüplerinin gösterileri ile 3 gün boyunca Dünya Dans Günü kutlanacak.

Bu arada Bodrum’da düzenlenecek olan Dünya Dans Günü kutlamaları, 10 farklı ülkenin dans gösterileri ve gece ve gündüz partileri ile birlikte Avrupa’nın en büyük dans festivali olması da bekleniyor.

Haber 3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.