Çağdaş Performans için İmkanlar Yaratmak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Çağdaş Performans için İmkanlar Yaratmak”

Yuvarlak Masa Toplantısı, 6 Nisan 2012

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Stüdyosu, Bomonti

2012 yılında Türkiye ve Hollanda arasında performans sanatları alanında farklı sanatçı ve izleyici grupları ile kültür kurumları arasında bir değişim ve etkileşimi amaçlayan PERFORM2012 projesi kapsamında, 05-08 Nisan 2012 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde İstanbul Gösteri Sanatları Platformu düzenlenecektir.

Son yıllarda İstanbul’da sahnelenen çağdaş performans, dans ve tiyatro gösterilerini bir araya getirmeyi ve sunmayı hedefleyen İstanbul Gösteri Sanatları Platformu, sanat yönetmenleri, program koordinatörleri ve sanatçıları bir araya getirmenin yanı sıra Türkiye’den ve dünyadan dramaturg, eleştirmen, eğitmen ve kültür yöneticisi gibi alanın diğer profesyonellerini ağırlayarak fikir alışverişi ve iletişim ağı oluşturmak için verimli bir ortam yaratmayı amaçlıyor.

Platform süresince yan etkinlik olarak, British Council desteğiyle, 6 Nisan Cuma günü saat 14:30’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Stüdyosu’nda “Çağdaş Performans için İmkanlar Yaratmak ” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleşecek. Toplantıya konuşmacı olarak sanat yönetmenleri, prodüktörler ve Türkiye’den sanatçılar katılacak. Rotterdamse Schowburg Sanat Yönetmeni Jan Zoet’un moderatörlüğünü yapacağı toplantıda, sanatsal gelişimi destekleyen farklı pratiklerin örneklendirilmesi, önceden belirlenen sorularla bu pratiklerin daha derinlemesine araştırılması ve konunun tartışılması amaçlanıyor.

Yuvarlak masaya dinleyici olarak katılmanız, yapılacak sunuşlara ve tartışmalara sorularınız ve yorumlarınızla katkıda bulunmanız bizi çok mutlu edecek. Sonrasında kahve ikramında bulunacağımız toplantı ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıda görebilirsiniz.

Tarih:  06 Nisan 2012

Saat:  14:30-17:00

Yer:    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Stüdyosu

Toplantı dili İngilizce’dir.

http://perform2012.org/

Konuşmacılar:

Pelin Başaran, PERFORM2012, Türkiye

Jan Zoet, Rotterdamse Schowburg, Hollanda

Barbara Van Lindt, Dasarts, Hollanda

Catarina Saraiva, Panorama Festival, Brezilya

Charlotte Vandevyver, Workspacebrussels, Belçika

David Micklem, Battersea Arts Center, İngiltere

Erdem Şenocak, Tiyatro oyuncusu, Türkiye

Gizem Bilgen, Koreograf, Türkiye

Gurur Ertem, iDANS, Türkiye

Helen Medland, The Basement, İngiltere

İlyas Odman, Koreograf, Türkiye

Vallejo Gantner, Performance Space 122, ABD

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.