“Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü” Verildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin ilkeli davranışlarıyla topluma örnek olan kişilere verdiği “Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü”nün altıncısı, düzenlenen törenle Gülriz Sururi ve Genco Erkal’a sunuldu.

Ödüle değer görülen Erkal ve Sururi ayakta alkışlanırlarken, Genco Erkal, ÇYDD’nin işlevinin ülkemizdeki son gelişmeler göz önüne alındığında daha da önemli hale geldiğini belirttikten sonra ödüle sımsıkı sarılarak: “Bu ödülle hem gözbebeğimiz Cumhuriyetimize, hem de Türkan Saylan’a sarılıyorum” dedi. Erkal konuşmasını: “Bu ülkeyi imamlara bırakmayalım” sözleriyle bitirdi.

Gülriz Sururi ise aşağıda tam menini yanıtladığımız konuşmayı yaptı.

GÜLRİZ SURURİ’NİN KONUŞMASI

Bu gün bu sözleri ne kadar kanıksadığımızın farkında mısınız?

Bildiğiniz gibi bu gün Cumhuriyetimiz büyük bir sınavdan geçiyor. Evlerden çıkıp meydanlarda çoğalmalıyız. Bir araya gelmeliyiz.

Bize katılmayanların hala büyük bir rehavet içinde olduklarını düşünüyorum.

Eğer toplumun her kesimi için adalet, eşitlik, demokrasi istiyorsak, seyirci kalamayız. Sokağa çıkmak istemeyenler internet, sosyal medya yoluyla çokluğumuzu, kararlılığımızı göstermelidir diye düşünüyorum.

Biliyorum ki bir ülkede devamlı yanlış işler yapılıyorsa benim kendi doğrularımla yaşamam zorlaşır. Buna seyirci kalamam. Kimsenin de kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bana iyi bir şey sunuluyormuş edasındaki dayatmalara pabuç bırakmam.

Çünkü para yitirilirse, bir şey yitik demektir. Umut yitirilirse, çok şey yitik demektir. Yürek yitirilirse, her şey yitik demektir.

Ben hayatımda en çok bir Cumhuriyet kızı olmakla övündüm. Hala bu dünyayı insanların, ülkemizi ise Cumhuriyet kızlarının cennete çevirebileceklerine inanıyorum ve yeter ki seyirci kalmayalım diyorum.

Beni Cumhuriyet ödülüne değer gördüğünüz için çok gururluyum. Bu benim hak ettiğime yürekten inandığım bir ödül. Çok teşekkür ederim.

Yaşasın çağdaş yaşamın çağdaş Cumhuriyet kızları.

Tiyatrelestirmenlerbirligi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.