Crumbs Beyoğlu Terminal’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyaca ünlü Kanadalı efsanevi komedi ikilisi Crumbs Beyoğlu Terminal’de. Winnipeg Kanada’dan çıkma komedi ikilisi Crumbs, bu yılki Avrupa Turnesi’nde İstanbul’a da uğruyor. İnsan ilişkilerini geniş bir perspektifle resmederek ortaya çıkardıkları hassas, ab­sürd ve her zaman dokunaklı hikayelerini, tamamen doğaçlama olarak sahneleniyor Crumbs. Mızıldanan kadınlar, budala ergenler, sert erkekler ve daha birçok türde karakter, Crumbs’ın parodi ile gerçeklik arasındaki dengeyi yitirmeyen üslubu ile ustalıklı bir şe­kilde gözler önüne seriliyot. Crumbs absürd ve derinlikli mizah an­layışı, hikayelerinin eşsizliği ve oyuncular arasındaki uyumuyla, uluslararası doğaçlama sahnesinin en çok sevilen gruplarından biri olarak gösterilmekte. Her bir gösteri kaçırılmaması gereken birer deneyim. Komedi’nin evrensel dili Crumbs sadece iki gösteriyle 6/7 Nisan’da Beyoğlu Terminal Sahnesinde.

Her iki oyuncu da Winnipeg Kanada’da çeşitli komedi ve doğaçla­ma ekibiyle çalıştıktan sonra 1997 yılında Crumbs isimli topluluğu kurdu. Crumbs kısa sürede benzersiz üslubuyla dünya çapında dik­kat çekti. Crumbs bugüne kadar Kanada dışında; Amerika, Alman­ya, İsviçre, Slovenya, İsveç, Norveç, Fransa, İtalya, Belçika, Hol­landa, Avusturya, İsrail ve Yeni Zellanda’da sayısız gösteriler dü­zenledi, eğitimler verdi. 2012 Avrupa Turnesi kapsamında Türki­ye’de ilk kez performanslarını sergileyecek olan Crumbs, 6 ve 7 Nisan günleri Beyoğlu Terminal Sahnesinde iki gösteri düzenleye­cek ve 8 Nisan Pazar günü saat 11:00’da başlayacak bir de Atölye çalışması yönetecekler. Uluslararası Winnipeg Doğaçlama Festi­valinin sanat yönetmeni olan Stephen Sim, Kanada Impro Oyunlarına bağlı Ma­nitoba Impro Ligini de yönetmektedir. Bunun yanında stand-up gösteriler de yapan sanatçı, Kanada ve Avrupa’da bir­çok kurumda doğaçlama üzerine dersler verdi.

Doksanlı yılların başından beri komedi ve doğaçlama oyunculuğu yapan Lee White, özellikle Long Form / Uzun Biçim doğaçlama ti­yatro tarzı üzerine atölyeler yönetmektedir.

İstanbulimpro 

http://www.istanbulimpro.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.