Dantel, Mekan Artı’da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“insanlar neden hikaye anlatmak ister,

hikayelerde ne var ki?”

Dantel,  6-10-16 Nisanda Mekan Artı’da seyirciyle buluşuyor!

DANTEL, seyirci karşısına çıktığı şubat ayından beri Mekan Artı’da kapalı gişe oynamaya devam ediyor. Oyun, Doğu ve Batı Solipsizm’i (Tekbencilik) arasında sıkışmış bir adamın hikayesinin parçalarını anlatmak için çoklu disiplinli bir anlatımı benimsiyor. İç-dış, görmek-görünmek, ben-sen, gerçeklik-sahtelik, zihin-beden gibi tezat kavramların üstüne inşa edilen oyun cagdas dans, video art ve animasyon disiplinlerini de iceriyor.

Fragmente bir kurguya sahip olan DANTEL, Blue Box tekniği ile tiyatral “ilüzyonu” ise devre dışı bırakmayı hedefliyor. Her türlü ilüzyon seyircinin önünde gerçekleştiriliyor: gözlerden saklanacak artık hiçbir şey yok.

Diğer taraftan, fragmente kurgu, seyirciyi normalde olduğundan bir adım daha “aktif” etmeyi deniyor. Oyun süresi boyunca seyirciye durmadan aktarılan görsel, metinsel ve dijital bilgiler seyirciyi benliğinin vasıtasıyla “kendi” hikayesini oluşturmasına davet ediyor.

Oyun Tanıtım Metni

Benlik. Yürek. Ego. Beden. Telaffuzu kolay, ama anlamları karışık kelimeler bunlar. Hatta o kadar karışıklar ki, anlamsızlar.

Çoğu zaman neyin gerçek neyin sahte olduğunu karıştırıyorum. Bazen de uyduruyorum. Gerçeklikten korkuyorum çünkü. Şayet gerçeklik, benim algıladığım haliyle gerçekse topyekün ayvayı yediğimizin kanıtıdır.

Gerçekliğim –tıpkı seninkisi gibi (bence)- yukarıdaki kelimeler gibi. Söyleyiverince basit gelen ama düşününce kafa karıştıran kelimelerden işlenmiş.

Hani bazen başka bir ihtimalin varlığını sezer gibi oldum. Ama zihnimden geçenlerle bedenimde uyanan hisler bir türlü hizalanamad. Bir şeyler, nasıl desem, hiç bağdaş(a)madı.

Oyunun Künyesi

Proje Tasarım / Metin / Koreografi / Performans: Can Bora

Görsel Tasarım / Animasyon / Kurgu: Alper Akçay

Müzik / Gerçek Zamanlı Görüntü / Ses Tasarım: Utku Öğüt

Video Prodüksiyon: Alper Akçay ve Utku Öğüt

Mekan Artı: Üftade sok. no:31 Harbiye (Hilton Oteli’nin karşısındaki sokak)

Biletler mybilet.com aracılığıya ya da Mekan Artı Gişe’den 0212 224 57 56’dan alınabilir.

Bilet fiyatları: Tam 30 TL / İndirimli 25 TL

Basın ve gösteri teaser ve trailer’ı için : www.dantelproject.wordpress.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.