“Felaket” Temalı Yeni Festival!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl ilk kez “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1”i düzenleyen Yeni Metin Yeni Tiyatro; temasını “felaket” olarak belirlediği oyunları, söyleşileri ve oyun okumalarını 28 – 29 Nisan 2012 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nin SAHNE’sinde seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Çağdaş tiyatro yazımına ve yeni oyun yazım biçimlerine odaklanan, uluslararası ve yenilikçi birproje olan “Yeni Metin Yeni Tiyatro”, kurulduğu zamandan bugüne dek oyun okumaları ve oyun yazarlığı atölyeleri olarak iki ana eksen üzerinden ilerledi.

Yeni yazarların oyun okumaları, söyleşiler ve oyunlarından oluşan “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1” kapsamında; 22 katılımcı, Aralık ayının başından itibaren Yeşim Özsoy Gülan önderliğinde Mark Levitas, Okan Urun, Sibel Arslan Yeşilay ve Beliz Güçbilmez’le yoğun atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Genç ve yetenekli katılımcılar;Fransa’dan Rémi De Vos ve Enzo Cormann,İskoçya’dan Linda McLean, İspanya’dan SergiBelbel gibi yabancı yazarlarla da çalışma fırsatı yakalamış oldular.

Atölye çalışmaları sırasında katılımcıların kısa oyunlar için yoğunlaşacakları tema ‘felaket’ olarak belirlenirken; dört aylık atölye çalışmalarının ardından “Yeni Metin Yeni Tiyatro” ekibince seçilen 3 oyun Comédie-Française ve Rond-Point gibi sahnelerde yönetmenlik yapmış Fransızyönetmen Emmanuel Daumas ile Türk yönetmenlerin işbirliğiyle sahnelenecek. Katılımcı yazarlar arasından seçilen 4 kısa oyun da oyun okuması olarak, profesyonel oyuncu ve yönetmenler tarafından “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1” kapsamında, Nisan ayında Kadir Has Üniversitesi’nin SAHNE’sinde seyircilerle buluşturulacak.

Tiyatro çevirisi alanında yoğunlaşan Fransa’dan Maison Antoine Vitez; Avrupa’nın önde gelen çağdaş sahnelerinden Danimarka’dan Husetstheater ve yine Fransa’dan Troisième Bureau ile Atelier de Lyon gibi kurumların temsilcilerinin de katılacağı festival gün boyu devam edecek.

“Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1”de temasını “felaket” olarak belirlediği, Fransız yönetmen Emmanuel Daumas ve Türk yönetmenler tarafından sahnelenecek atölye çalışmalarını; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün ana sponsorluğunun yanı sıra, Açık Toplum Enstitüsü ve Fransız Kültür Merkezi’nin destekleri ile 28–29 Nisan 2012 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nin SAHNE’sinde seyircilerle buluşturuyor.

Söyleşiler: Ücretsiz
Oyun Okuması: 10 TL
Atölye Çalışması: 20 TL

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.