Günay’dan ‘Dünya Sanat Günü’ Mesajı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bir resimde, bir şiirde, bir tiyatro eserinde aynı duygulardan beslenebilmemiz, toplumsal bir duygudaşlık oluşmasının en zarif en güzel yolarından biridir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ’15 Nisan Dünya Sanat Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bakan Günay, sanatın insani güç ve yetenekleri geliştiren, farklı dilleri ve farklı yaratılıştaki insanları ortak bir anlayışta buluşturan bir olgu olduğunu ifade etti. Günay, “Estetik bir zevk, ruhsal bir haz olmasının yanı sıra sanat, dünyayı kuşatan anlayışsızlıklara, savaş çığırtkanlıklarına, anlaşmazlıklara karşı bir başkaldırı ve güçlü bir dayanışma yoludur. Bir resimde, bir şiirde, bir tiyatro

eserinde aynı duygulardan beslenebilmemiz, toplumsal bir duygudaşlık oluşmasının en zarif en güzel yolarından biridir” dedi.

Bakan Günay, mimarisiyle yer küreyi güzelleştirip yaşanılır kılan, kitaplarla ruhumuzu bilmediğimiz enginlere çıkaran, tiyatroyla kendimizi seyretme imkanı sunan, name ile ruhumuzu dinlendiren ‘bu olgunun’ bizi dönüştürdüğünü, bizden yeniden ve daha özgün bir ruh hali yarattığını söyledi. Günay, mesajında şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözü ile sanatın toplumsal önemine işaret etmektedir. Nitekim ülkemiz sanat ve sanatçıya her dönemde önem veren bir ülke olmuştur. Üreteni, meraklısı ve eleştirmeni için bir özgürlük ve özgünlük durumu olan sanat ile sanatçının yaşamımızdan eksik olmamasını temenni eder, ‘Dünya Sanat Günü’ vesilesiyle sanata gönül veren tüm sanatçıları ve sanatseverleri kutlarım.”

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.