İBB Tiyatroları Bürokrat Krizini Diyalogla Çözecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği’ne atanan Hilmi Zafer Şahin, repertuvarı belirleyecek kurulun iki üyesinin bürokrat olmasını değerlendirdi diyalog çağrısı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği’ne atanan Hilmi Zafer Şahin, ”Şehir Tiyatrosu, 98 yıldır olduğu gibi önümüzdeki süreçte 100. yılına giderken de iyi, doğru ve güzel şeyleri yapmaya devam edecek” dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada, kurumun içinden gelen biri olduğunu belirterek, ”Ama böyle bir görev verilince de insan bilgiden, bilmekten korkarmış. O noktada birazcık duruyorum. Yani kurumu tanımaya, anlamaya çalışacağım” ifadesini kullandı.

Geçen günlerde yaşanılan süreci de durduğu yerden değerlendirmeye çalışacağını vurgulayan Şahin, ”Bu süreç içerisinde arkadaşlarımızla daha çok konuşacağız. Birbirimizi anlamaya çalışacağız.

Ben kendimi anlatmaya çalışacağım. Hepimiz birlikte tiyatro yapacağız. Bu tiyatroyu yapabilmek için de birbirimizle iyi ilişkiler kurmaya çabalayacağız” şeklinde konuştu.

Şahin, yeni yönetmelikle repertuvarı belirleyecek kurulun iki üyesinin bürokrat olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

”Bu, belediyenin takdiridir. Herkesin bu konuda çekincesi, düşüncesi ve farklı yaklaşımı olabilir. Ama belediye böyle bir yönetmelik koydu ve bu yönetmeliğe bağlı olarak da bir çalışma düzeni oluşturmak zorundayız.

Bu çalışma düzeninde geçmişe göre değişiklikleri süreç içinde göreceğiz, deneyeceğiz. Büyük olasılıkla yürümeyen, aksayan, eleştirilen yanları gözleyeceğiz.

Belki de bu değişiklik, farklı bir sürecin başlangıcı olacak. Bürokrat-sanatçı ayrımı yapmak yerine, süreci ve sıkıntıları görmek, aşmak daha önemli.”

Şahin, ”İlk icraatınız ne olacak, sanatçıları toplayıp ortak bir akıl üretmeye mi çalışacaksınız?” sorusuna karşılık da ”Genel sanat yönetmenlerinin hem bireysel hem de toplu halde sanatçılarla, onun da ötesinde bütün çalışanlarla buluşması, Şehir Tiyatroları’nın geleneğinde olan bir şeydir.

Burada konuşulacak konu, önümüzdeki süreçte Şehir Tiyatroları’nın tiyatro yapmak adına neleri yapacağını değerlendirmek” dedi.

Hilmi Zafer Şahin, görev yapacağı döneme ilişkin, ”Şehir Tiyatrosu, 98 yıldır olduğu gibi önümüzdeki süreçte 100. yılına giderken de iyi, doğru ve güzel şeyleri yapmaya devam edecek. İnşallah utanmayacağımız şeyler yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Haber10

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.